Hatodszorra rendezték a taekwondo vezetők világtalálkozóját a hétvégén Szöulban. Ennek és a Hanmadang (harcművészeti) világbajnokság apropóján, a taekwondo technikai központja, a dél-koreai Kukkiwon szombaton este nagyszabású ceremónia keretében iktatta be tanácsadótestületének új tagjait, köztük a magyar szövetség elnökét is.

A Kukkiwon – mint úgynevezett nemzetközi taekwondo főhadiszállás – fő célja a sportág harcművészeti jellegének, tradícióinak megőrzése, és annak modern köntösbe helyezése. Ebben segíthet a honi szövetség elnöke is. A Kukkiwon tanácsadói testületébe, annak is a technikai bizottságába választották be a magyar szövetség első emberét, az európai szövetség elnökségi tagját, Patakfalvy Miklóst.

kukkiwon patakflavy– Nagyon nagy megtiszteltetés ez számomra, és az egész szövetségünknek, sőt, még a régiónk számára is, hiszen ritkaság, hogy közép-Európából vagy egyáltalán a kontinensünkről valakit ilyen tisztséggel bíznak meg – mondta a beiktatást követően Patakfalvy Miklós. Most is csak néhány európai illetőségű személyt ért a megtiszteltetés, a többségük koreai illetőségű.

Az esemenyen részt vett a Kukkiwon teljes vezérkara, az új elnökkel, Oh Hyung Deukkal  az élen. A látványos ünnepség keretében a kulturális és gasztronómiai élményekben gazdag program során Oh bemutatta a közeljövőben esedékes, a Kukkiwon teljes megújítását előrevetítő, nagyszabású fejlesztési terveket.

– A hét elején a nemzetközi szövetség központi irodájába látogatok, ahol Jin Bang Yang úrral, a WTF általános igazgatójával tárgyalok a magyarországi taekwondo támogatásának lehetőségéről. Ez azért is aktuális, mert a WTF kiírta a 2021-ig megrendezendő világversenyek pályázatait, melyek közül néhány rendezésének lehetősége már felmerült, valamint a 2024-es budapesti olimpiai pályázat okán előtérbe kerülhet. Természetesen a Kukkiwonba is ellátogatok, ahol az elnök úrral és az európai régió illetékes vezetőjével, Sungshin Kimmel egyeztetünk az együttműködés kiszélesítéséről és újabb közös projektek lehetőségeiről.