A hetedik kadet Európa-bajnokság alkalmából tartott ünnepi ülést az európai szövetség (ETU) elnöksége Bukarestben, ahol két magyar munkáját is elismerték és egy lengyel taekwondós minden sportághoz köthető tevékenységének megszüntetéséről is döntöttek. 
Az ülés az ETU megalakításának negyvenedik évfordulója kapcsán került programba és öltött ünnepélyes jelleget, de ez nem adott felmentést a fontos és időszerű kérdések megtárgyalása alól.
Az ETU főtitkára tájékoztatta a grémiumot egy meglehetősen kínos esetről. A Lengyel Taekwondo Szövetség kizárta soraiból  Kamil Sobol 4. danos taekwondóst, aki etikátlan viselkedésével és magatartásával súlyosan megsértette mind a lengyel szövetség szabályait, mind az általános, mind a taekwondo erkölcsi normáit. Az illető ellen a szövetség rendőrségi feljelentés indítványozott, továbbá kezdeményezték Dan fokozatainak, Kukkiwon vizsgáztatási jogosítványának és WTF nemzetközi bírói minősítésének visszavonását, illetve törlését. A lengyel szövetség vezetése kérte az ETU elnökségét, hogy támogassa valamennyi fórumon az illető elleni szankciók foganatosítását.
Az ETU elnöksége egyhangúan megszavazta és támogatta a lengyelek kérését. Ennek megfelelően felveszi a kapcsolatot az érintett nemzetközi szervezetekkel és eljár az ügyben.
 
Napirendre került a jövő évi, Európában rendezendő, G besorolású, olimpiai kvalifikációs, világranglista pontszerző versenyek helyszíne és időpontja. 2017-re szövetségünk is tervezte a Nyílt Budapest vagy Nyílt Magyar Bajnokság elindítását, de az esemény megrendezéséhez szükséges anyagi támogatásra nem kaptunk garanciát, így végül nem vállaltuk az esetleges visszamondással járó anyagi és presztízsveszteséget.
 
Ezután a különböző korosztályos Európa-bajnokságok megrendezésére irányuló pályázatok kerültek sorra.
Az olimpiai súlycsoportos Európa-bajnokság rendezési jogát Fehéroroszország, Minszk városa kapta. Az esemény várható időpontja, 2017. szeptember második hétvégéje.
Az U21-es Európa-bajnokságnak Bulgária, Szófia adhat otthont. Az időpontról még egyeztetések folynak.
A Gyermek Európa-bajnokság és a Klubcsapat Európa-bajnokság az elmúlt két évhez hasonlóan Törökországban, Belekben lesz. Az időpont 2017. februárjának második hete, a Nyílt Török Bajnoksággal együtt.
A 2. WTF President’s Cup helyszíne Athén, ideje 2017 áprilisa.
patakfalvy

Sakis Pragalos és Patakfalvy Miklós

A junior Eb megrendezése iránt Írország érdeklődik.  Mi is erre az eseményre terveztünk pályázni, de hasonló okokból, mint amiért nem kockáztattunk egy G-s verseny megrendezését, szomorúan, de itt is visszakoztunk.

Napirenden volt az ETU Edzői licencek meghosszabbításának kérdése. Itt több alternatíva is felmerült, ezért elnapolta az elnökség a döntést, és a pontosított feltételek közzétételét követően, elektronikus szavazás dönt majd arról, hogy melyik megoldás lép hatályba 2017 januárjától.

Terítékre került a német szövetség kérésére folyó fegyelmi vizsgálat pillanatnyi állása, egy esetleges „menekült csapat” kialakításának és versenyeztetésének kérdése, a kadet Európa-bajnokság létszámára vonatkozó javaslat is.
 
Az esemény záróakkordja, az ETU tisztségviselők munkájának elismerése volt. Az ETU Elnökségének tagja, Patakfalvy Miklós és az ETU Számvizsgáló Bizottságának tagja, Rajkai István (fenti képen jobbra) is a kitüntetettek között volt. Az emlékplaketteket Sakis Pragalos, az ETU elnöke adta át.