Szokás szerint a Láng Vasas csarnoka ad otthont az immár kilencedik Hungarian Open Poomsae versenynek szombaton. A nyílt formagyakorlat bajnokságra százötvennél is többen érkeznek.

– Megnehezítette a dolgunkat, hogy október első hétvégéjére időzítették a világbajnokságot, ami miatt pont arról a dátumról előrébb kellett hoznunk két héttel a versenyünket. A létszám a fentiek miatt kevesebb, mint megszoktuk, de így is tizenöt ország százhatvan versenyzője lesz jelen – összegzett Kiss Tamás szervező, aki külön kiemelte a Kwon és a Koreai Kulturális Központ támogatói szerepét. – Az is örömteli, hogy szinte minden kategóriában találni magyar versenyzőt. Reméljük, a formagyakorlatosok száma egyre növekszik majd és idehaza is visszanyeri régi fényét. Nem kell messzire menni, elég Ausztriáig, hogy lássuk, működik a sportág ezen válfaja is. Ugyan, nem olimpiai szám, mint a küzdelmi ág, de egyre komolyabb versenyeket rendeznek, és a küzdelemmel szemben ezt még hatvan év felett is lehet űzni.

Kiss Tamás elmondta, az év legnagyobb hazai versenye után a perui világbajnokságot kihagyják a magyarok. A következő hazai megmérettetés majd a november 26-i magyar bajnokság lesz.