A világversenyeken bevett szokás, hogy a szervezők értékelik és díjazzák a közreműködők munkásságát. Így tettek a kadet Európa-bajnokságon is, ahol a magyar bírót találták a legjobbnak.

– Én is csak most tudtam meg – mondta nevetve Lányi Tamás, mikor gratuláltunk neki a hír hallatán, miszerint őt választották a múlt heti kadet Eb legjobb bírójának. – Általában világversenyeken szoktak ilyen díjat adni, de még ott a helyszínen sort kerítenek rá. Most nem szóltak a zárónapon, nem is gondoltam rá. Nagyjából mindenki egyforma mennyiségű mérkőzést kapott a kollégáim közül, én egy döntőt vezettem, egyet pontoztam, szerencsére egyiken sem volt semmi probléma vagy kérdéses eset.

Nincs megállás, Tamás már a novemberi junior világbajnokságra készül. – Itthon kevés verseny van, ezért a nemzetközi versenyek jelentik a felkészülést, valamint maradnak a videoelemzések. Londont és Riót is megpróbáltam, az utolsó rostán kiestem, nekivágok a következő négy esztendőnek, hátha Tokióban már ott lehetek az olimpián – mondta az olimpiai reményekről.

(fotó: Sulyok László)