Januártól Galambos Bence készíti fel a felnőtt és junior válogatottat. Meglátása szerint sikerre és olimpiára éhes sportolókat vett át elődjétől, és a minden eddiginél magasabb állami támogatásnak köszönhetően plusz elemeket csempészhet be a felkészülési tervbe, ami még eredményesebbé teheti a versenyzőket.

– A sportolók nagy részét ismertem korábbról, tavaly a korábbi edző, Tóth Balázs mellett dolgozva, ezért tudtam, hogy milyen kerettel találkozom majd januárban. Hasonlóak az elveink Balázzsal, nem lepett meg, hogy jól felépített, motivált sportolókat örököltem, akik ott akarnak lenni Tokióban – kezdte felvázolni Galambos Bence, a felnőtt és junior válogatott felkészülését januártól irányító edző. Elmondása szerint az eddig közösen eltöltött két hétvégi miniedzőtábor alapján elégedett a munkával és a hozzáállással.

– Kell még idő, hogy összecsiszolódjunk, de jó úton járunk. Örömteli, hogy újra szép számmal látogatják a versenyzők a közös foglalkozásokat, a merítési lehetőség nagyon fontos lesz hosszútávon. Most még nem az eredmény az elsődleges, a felkészülés elején tartunk, akár a négyéves, olimpiai ciklust nézem, akár az idei esztendőt. Azt viszont már az első versenyeken szeretném viszont látni, amit megbeszélünk, begyakorolunk, és száz százalékot kell nyújtania mindenkinek.

Meglátása szerint, könnyebb helyzetben van, mint elődje, hiszen a szövetség fennállásának legmagasabb támogatását kapta 2017-re, a 131 millió forintos állami támogatás segítségével olyan extra lehetőségek állnak rendelkezésre, amik korábban nem.

– A versenyzőket terheléses vizsgálatnak vetjük alá, és pszichológus is foglalkozik majd velük. Hamarosan csatlakozik a csapathoz egy külsős edző, aki a fizikális felkészítésben lesz nagy segítségünkre, a sportágspecifikus izmok fejlesztésének koordinálásában.

A versenynaptár idén is sűrű, a szezon Törökországban a klubcsapat Európa-bajnoksággal és a török opennel kezdődik, idén felnőtt világbajnokságot, olimpiai súlycsoportos Eb-t, U21-es és junior kontinenstornát, valamint Universiadét is rendeznek a Grand Prix-sorozat és a G-s versenyek mellett.