Beindul a nagyüzem a nemzetközi porondon. Az ötödik Klubcsapat Európa-bajnokságot és a negyedik nyílt török versenyt rendezik Antalyában február 6-14-ig. A magyar válogatott tizenkét fővel utazik szombaton keletre.

Nemes egyszerűséggel Taekwondo Festival 2017-re nevezte el a török szövetség a február első felében országukban lejátszódó eseményeket. Miután csütörtökön és pénteken megtartották az európai szövetség edzői továbbképzését, szombaton és vasárnap megrendezik a harmadik gyermek Európa-bajnokságot. Magyar versenyző csak a jövő héten lép pástra.

Norbi ETU c2

Néma Norbert két napot töltött Törökországban

Az úgynevezett coach seminaron, azaz edzői továbbképzésen a kadet válogatott edzője, Néma Norbert vett részt. Elmondása szerint az új szabályok bemutatásán volt a hangsúly.

A klubcsapatok Eb-jén a magyar csapat több klubból gyúrt válogatottal nevezett, ahogy sok más nemzet is tette ezt, azaz igazából csak nevében klubcsapat Eb a közelgő kontinenstorna, hisz Team Hungary néven a magyar válogatott indul, ahova négy egyesületből érkeztek a versenyzők. Az Európa-bajnokságot követően mindenki marad Antalyában, ugyanis 10-én kezdődik az ötnapos nyílt török bajnokság.

A magyar válogatott keret:

Lipcsei Claudia (felnőtt, 49 kg), Patakfalvy Csenge, Kotsis Edina (mindkettő, felnőtt, 57 kg), Füredi Rebeka (felnőtt, 67 kg), Kopcsik Laura (junior, 46 kg), Patakfalvy Luca (junior, 49), Józsa Levente (junior, 48 kg), Fischer Péter (junior, 51 kg), Berei Béla (junior, 63 kg), Egyházas András (junior, 68 kg), Molnár Viktor Bendegúz (kadet, 33 kg), Barta Marcell (kadet, 41 kg). A válogatott kereten kívül a csapattal tart két újpesti versenyző, Sarai Ádám ás Nikola Andric is.