Patakfalvy Luca és Józsa Levente arany-, Kopcsik Laura és Egyházas András ezüstérmet szerzett a Törökországban zajló klubcsapat Európa-bajnokság keddi versenynapján.
Kedden a juniorok versenyét rendezték Antalyában, ahol hat magyar is érdekelt volt. Patakfalvy Luca (49 kg, fent, jobbra) a török Basar elleni győzelemmel (már a második menetben kipontozta riválisát, 23-0 lett a vége) kezdett a nyolcaddöntőben. A négy közé kerülésért a szintén török Sahinbazt búcsúztatta (11-4), míg a döntőbe kerülésért a hazai Ongun sem állhatta útját (3-0). A fináléban a törökverő magyar lány Durant 12-2-re verte, ezzel átmentette jó formáját Amerikából, és itt is aranyéremmel gazdagította kollekcióját.
Józsa Leventének (48 kg, fent balra) a nyolcaddöntőt nem kellett végigküzdenie. A török Dincsoy elleni találkozón riválisát a mérkőzésvezető sérülés miatt (15-4-es magyar előnynél) leléptette a második menetben. A Bayrak elleni negyeddöntő sem ment végig, pontkülönbséggel (25-5), a harmadik menetben ért véget a találkozó. Az elődöntőt végigtaekwondózta az azerbajdzsáni Alizada ellen, de itt is magabiztos, 18-10-es diadallal zárt. A fináléra visszatért a megszokott menetrendhez, idő előtt fejezte be a találkozót a török Kose ellen (26-6), és szerzett ő is aranyérmet.
kopcsik lauraKopcsik Laura (46 kg, jobbra) 32-8-as sikerrel kezdett kedden a török Gurbuz ellen, és már a legjobb négy között volt. Ott az azerbajdzsáni Mirzayevát búcsúztatta 8-3-as győzelemmel. A fináléban azonban a török Akbulut jobbnak bizonyult, és 20-0-s pontkülönbségű győzelmével, a harmadik menet elején bebiztosította győzelmét, ezzel Laura ezüstérmet nyert.
egyházas andrásEgyházas András (68 kg, balra) a török Cetinkayával nézett farkasszemet a nyolcaddöntőben, és nyert 3-1-re. A négy közé kerülésért a szintén török Caliskant 12-7-re múlta felül. Yuva elleni elődöntője hatalmas csatát hozott, de hátrányból felállva, végül 14-11-re nyerve jutott András a fináléba. Ott az orosz Abulkhanov nyert 14-4-re, ezzel a magyar fiú a dobogó második fokára állhatott.
Berei Béla (63 kg) a török Sirinkaya elleni sikerrel kezdett (18-8). Honfitársa, Birinci azonban elütötte őt a továbbjutástól a nyolcaddöntőben, a török fiú aranyponttal tudott győzni. Fischer Péter (51 kg) a tizenhat közé jutásért vívott mérkőzésen 12-7-re kapott ki a török Sentől.
A klubcsapat kontinenstornán a magyar válogatott Team Hungary néven indul, holnap és holnapután a felnőttek versenyét rendezik. Hétfőn Molnár Bendegúz révén egy ötödik helyezéssel indult az Eb.