A szombati három dobogós helyezést követően vasárnap három magyar lépett pástra a nyílt holland bajnokságon. Józsa Levente egészen a fináléig masírozott.

A legmagasabb, G1-es besorolású eindhoveni torna mai zárónapján Józsa Levente (junior, 48 kg) a lengyel Wierzbicki elleni 12-7-es győzelemmel kezdte menetelését, egyúttal jutott a legjobb 16 közé. A német Beganovics elleni találkozó idő előtt véget ért az ehhez szükséges pontkülönbség elérése miatt (28-4). A negyeddöntőben a belorusz Vasilenkát búcsúztatta Levi (16-8), míg a fináléba kerülésért a holland Chitaroe ellen győzött 14-10-re. Ott újabb németalföldi várt rá. A döntőben De Fretes 9-6-ra tudott győzni, ezzel Józsa Levente ezüstérmet nyert Hollandiában.

Patakfalvy Csenge (felnőtt, 62 kg) az első körben búcsúzott, az olasz D’Angelo 22-14-gyel ment tovább. Barta Marcellnek (kadet, 41 kg) szintén egy találkozó jutott, a dán Haidari pontkülönbséges győzelmet aratott felette (22-1).

A magyar küldöttség a szombaton szerzett három éremhez vasárnap még egyet tett hozzá, így egy arany-, két ezüst és egy bronzéremmel zárta az eindhoveni tornát.

VASÁRNAPI EREDMÉNYEK

SZOMBATI EREDMÉNYEK