Három magyar részvételével indult a szófiai 21 éven aluliak kontinensbajnoksága, amin negyven ország 436 versenyzője áll rajthoz a négy nap során. Patakfalvy Luca az ötödik helyen zárt a nyitónapon.

Patakfalvy Luca (49 kg) a legjobb tizenhat közé kerülésért az osztrák Stingl ellen jól kezdett, már 5-1-re vezetett az első menetben. A másodikban nyugati szomszédunk egyenlített, de a harmadik játékrészre egy pont előnye maradt a magyar lánynak. Ez végül kitartott a záró felvonás végéig (9-8).

A nyolcaddöntőben a szerb Damnjanovic várt rá. Igazán kiélezett csatát hozott kettejük találkozója, a kézzel bevitt pontokkal araszolgattak előre, végig minimális magyar előnnyel. A hajrában lendült Luca lába és egy fejtalálattal eldöntötte a találkozót (10-6).

A négy közé kerülésért Cidemmel szoros mérkőzést vívott, de török lány végül 10-3-as győzelmet aratott, és jutott tovább. Ezzel Patakfalvy Luca ötödik lett.

Kopcsik Laura (46 kg) 16-9-re kikapott olasz Corellitől az első körben. A riválisa az első pillanattól irányította a meccset, a helyszíni beszámolók szerint kondícióban és robbanékonyságban is a magyar lány fölé nőtt. Práth Bence (58 kg) az orosz Dilnantól 29-8-as, sima, pontkülönbséges vereséget szenvedett a legjobb 32 közé kerülésért rendezett találkozón.

Pénteken Berei Béla (63 kg) a spanyol Caballeróval kezd a legjobb tizenhat közé kerülésért, míg Egyházas András (68 kg) norvég vagy azeri versenyzővel találkozik a legjobb 32 között.