Tizenegy magyar versenyző vesz részt a csütörtöktől vasárnapig Athénban zajló, G2-es besorolású Presidents Cup elnevezésű nemzetközi versenyen. Az érmeken és helyezéseken túl a világversenyekre járó kvóták megduplázása is a tét.

A magyar csapat egy része már Görögországban tartózkodik, ők a télen a helléneknél munkát vállaló, korábbi válogatott edző, Tóth Balázs által szervezett edzőtáborban vesznek részt, amolyan ráhangolódásul a megmérettetésre. A négynapos tornán a mieink az első három napon lesznek érdekeltek. Patakfalvy Csenge az érettségire való készülés miatt hagyja ki a versenyt.

A Presidents Cupon elért eredmények komoly téttel bírnak, a dobogósok ugyanis még egy kvótát szereznek hazájuknak az idei nagy világversenyekre, azaz a felnőtt világ-, a junior és kadet Európa-bajnokságra.

Tóth Balázsnál vendégeskedik a válogatott a kupa előtt

Tóth Balázsnál vendégeskedik a válogatott a kupa előtt

− Ezzel azon túl, hogy még egy magyart elindíthatunk majd, a nagy nemzetek orra alá is borsot törhetünk, és későbbi dolgukat könnyíthetik meg a sportolók, hiszen kevesebb riválissal találkozhatnak majd. A nagy taekwondo nemzeteknél ugyanis sorban állnak a válogatottságért, és mindent megtesznek majd, hogy ezt meg is szerezzék. De ezt meg is akadályozhatjuk − fogalmazott Galambos Bence válogatott edző, hozzátéve, a júniusi felnőtt vb kerete még nem végleges. − Az U21-es Eb után ez az egyik legfontosabb versenye az utánpótláskorúaknak, és az utolsó komoly állomás a felnőtteknek, hiszen ők már csak Moldáviába és Ausztriába utaznak a vb előtt. Továbbra is hangsúlyozom, a teljesítmény fontosabb, mint az eredmény, de négy éremmel elégedett lennék.

A magyarok programja:

Április 27., csütörtök: Práth Bence (felnőtt, 58 kg), Patakfalvy Luca (junior, 49 kg), Kopcsik Laura (junior, 46 kg), Fischer Péter (junior, 51 kg), Molnár Bendegúz (kadet, 33 kg)

Április 28., péntek: Füredi Rebeka (felnőtt, 67 kg), Egyházas András (junior, 68 kg), Berei Béla (junior, 63 kg)

Április 29., szombat: Kotsis Edina, Lipcsei Claudia (mindkettő felnőtt, 53 kg), Józsa Levente (junior, 48 kg)

Április 30., vasárnap: nincs magyar induló