Az athéni, G2-es President’s Cup első versenynapján már kora reggel megkezdődtek a küzdelmek, de csak éjjel értek véget. Patakfalvy Luca és Kopcsik Laura jutott a legtovább a magyarok közül.

patakfalvy lucaA csütörtöki nyitónapon öt magyarért szoríthattunk. Patakfalvy Luca (junior, 49 kg, balra) ellen az olasz Roscioli 3-0-ra és 5-1-re is vezetett az első fordulóban, de a magyar lány egyenlített. 7-7-es végeredmény után aranypont ugyan nem született, de a több, pontot nem érő találatot Luca vitte be, ezért a szabályok értelmében ő jutott a legjobb 32 közé. Érdekesség, hogy erre a mérkőzésre helyi idő szerint már 18 óra után került sor, és ekkor még csak a 32-es tábláért küzdöttek. A görög Peppa várt volna rá a folytatásban, de a helyi rivális nem állt ki. Luca a spanyol Chaparro Perez ellen 17-7-re nyert, azaz már a legjobb nyolc között volt. Ott egy görög jelentette a végállomást, a hellén 13-8-as győzelme azt jelentette, Patakfalvy Luca ötödik lett.

kopcsik lauraKopcsik Laura (junior, 46 kg, jobbra) is győzelemmel rajtolt. Az orosz Fedcsenko 17-4-es legyőzésével máris a legjobb tizenhat között találta magát. A román Bajant magabiztos, 16-5-ös diadallal búcsúztatta, azonban a negyeddöntőben a belga Gevers 5-3 arányban jobbnak bizonyult a magyar lánynál, azaz Laura is ötödikként fejezte be a versenyt.

Molnár Bendegúz (kadet, 33 kg) sikerrel vette az első akadályt, az orosz Lianovot 13-9-re verte az első fordulóban. A legjobb tizenhat között azonban minimális, 14-13-as vereséget szenvedett az ukrán Oganovtól.

Práth Bence (felnőtt, 58 kg) kétszer is hátrányból egyenlített, végül azonban 28-13-as vereséget szenvedett az orosz Deniszovtól az első fordulóban.

Fischer Péter (junior, 51 kg) az olasz Millefiori ellen ugyan vezetett, de a talján két fejrúgással fordított és végül 14-11-es vereséggel búcsúzott a magyar fiú.

A magyarok további programja:

Április 28., péntek: Füredi Rebeka (felnőtt, 67 kg), Egyházas András (junior, 68 kg), Berei Béla (junior, 63 kg)

Április 29., szombat: Kotsis Edina, Lipcsei Claudia (mindkettő felnőtt, 53 kg), Józsa Levente (junior, 48 kg)

Április 30., vasárnap: nincs magyar induló