A csütörtöki két ötödik hely után pénteken Füredi Rebeka is ötödik lett az Athénban vasárnapig tartó, G2-es besorolású President’s Cupon. A mieink számára szombaton fejeződik be a torna.

füredi ebFüredi Rebeka (felnőtt, 67 kg, jobbra) a horvát Mihaljeviccsel kezdett a pénteki versenynapon a felnőttek versenyében a 16 közé kerülésért. A görög szervezők az első versenynap éjszakába nyúlása miatt rövidítettek a menetidőkön. Rebekát ez nem zavarta meg, 3-1-es győzelmet aratott a nyitómeccsén és folytathatta a legjobb 16 között. A nyolcaddöntőben az orosz Khan ellen 6-1-re győzött, és máris a negyeddöntőben volt. Ott az első helyen kiemelt török Tatar 11-9-re nyert Füredi Rebekával szemben. Tatar már 7-0-ra is vezetett, Rebeka a hajrára minimalizálta a hátrányt (11-10), de így is a török jutott éremhez, a magyar lány pedig megszerezte a csapat harmadik ötödik helyezését.

Egyházas András (junior, 68 kg) az ukrán Yerko ellen 11-6-os vereséget szenvedett a legjobb tizenhat közé kerülésért rendezett mérkőzésen.

Berei Béla az első mérkőzésén 20-16-os vereséget szenvedett, pedig 12-7 is állt az eredményjelzőn a magyar fiú javára korábban.

A magyarok további programja:

Április 29., szombat: Kotsis Edina, Lipcsei Claudia (mindkettő felnőtt, 53 kg), Józsa Levente (junior, 48 kg)

Április 30., vasárnap: nincs magyar induló