Ugyan az athéni President’s Cup csak vasárnap zárul, a mieink már nem érdekeltek a zárónapon. Szombaton Józsa Levente egészen a negyeddöntőig jutott, a magyar csapat négy pontszerző hellyel zárt.

Józsa LeventeJózsa Levente (junior, 48 kg, jobbra) a finn Vaananen ellen 10-5-ös győzelemmel mutatkozott be Görögországban a legjobb tizenhat közé kerülésért rendezett találkozón. Az orosz Ilin 12-4-es legyőzésével már a negyeddöntőig jutott. Ott azonban egy újabb orosz következett, és Kuvalov 12-5-ös győzelemmel jutott az elődöntőbe. Levente ezzel megszerezte a csapat negyedik ötödik helyét.

Érdekesség, hogy az első napon tapasztalt csúszások miatt ma már a juniorok csupán 2×1,5 perces meneteket vívtak egymással.

A nap további magyar szereplői, Kotsis Edina és Lipcsei Claudia is a felnőttek 53 kg-os mezőnyében indultak. Külön ágra kerültek, de hamar eldőlt, hogy nem találkoznak a döntőben.

Az első mérkőzésén Kotsis Edina a sírból hozta vissza a Rivera Garcia elleni találkozót. A spanyol 6-3-ra vezetett 15 másodperccel a vége előtt, a hajrá azonban a magyar lányé volt, aki 8-6-os sikerrel jutott a legjobb 32 közé, ahol újabb spanyol, Garcia Romero várt rá. A második hispán azonban megállította Edinát. Garcia Romero egy ponttal (9-8) volt csak jobb, de miután hátrányból fordított, már három ponttal is elhúzott, Edina a hajrában csak minimalizálni tudta a hátrányt.

Lipcsei Claudia 12-1-es vereséget szenvedett első találkozóján, a német Aydin jutott a legjobb 32 közé.

A magyar csapatból csütörtökön Kopcsik Laura és Patakfalvy Luca, pénteken Füredi Rebeka ért el ötödik helyezést.