Füredi Rebeka (67 kg) az első mérkőzésén vereséget szenvedett a szombaton kezdődött, dél-koreai Mujuban zajló, felnőtt világbajnokságon. A brazil Milena Titoneli jelentette a végállomást a legjobb 32 között.
A 2015-ös junior Európa-bajnok, az idei U21-es Eb bronzérmese, Füredi Rebeka volt az első magyar érdekelt a 24-én kezdődött világbajnokságon. Élete első felnőtt vb-jének nyitómeccsén a brazil Titonelivel az első menetben jobbára tapogatóztak, keresték a távolságot, majd a brazil villant egyet és első lábas köríves rúgása elérte Rebeka fejvédőjét és 3-0-s vezetésre tett szert. Felváltva támadtak a sportolók és egy szép villanás Rebeka részéről azt jelentette, a fejtalálattal kiegyenlített, sőt, egy intést követően a magyar lány vezetett 4-3-ra. Így tértek pihenőre a versenyzők.
A második két perc elején Rebeka két intést kapott egymás után, ezzel a brazil visszavette a fórt. A menet vége előtt még az első fejtalálathoz kísértetiesen hasonló módon talált a dél-amerikai és 8-4-re növelte előnyét.
Az utolsó menet elején Rebeka gőzerővel indult előre, aminek az eredményeként eltalálta ellenfele fejvédőjét és minimalizálta a hátrányt (8-7). Sajnos a lendület alábbhagyott, és a brazil harmadszor is, ugyanazzal a technikával 11-7-re módosította az eredményt. A mérkőzés utolsó percében már csak egy-egy intés esett mindkét oldalon, és a vége, 12-8 a brazil versenyző javára.
− Rebeka első világbajnokságán tisztességgel helytállt, de egy kicsit nagyobb önbizalommal, kicsit bátrabb versenyzéssel, fordított eredmény is születhetett volna. Verhető ellenfél volt a brazil, és nagy kár, hogy nem sikerült. Rebeka fiatal, tehetséges versenyző, kitartó, szorgalmas munkával, kicsit nagyobb önbizalommal és hittel még sok szép eredménnyel örvendeztetheti meg a sportág szerelmeseit − fogalmazott a helyszínen tartózkodó Patakfalvy Miklós, a magyar szövetség elnöke.
Magyar idő szerint kedden hajnalban Kotsis Edina (53 kg) lép pástra. A hajnali 2 órakor kezdődő programban a 3-as pást negyedik mérkőzése lesz az övé a Fülöp-szigeteki Aragon ellen.