A 2015-ös világbajnokság bronzérmese, Kotsis Edina a Fülöp-szigeteki ellenfelén még túljutott, az első helyen kiemelt Abdelkader azonban a legjobb 32 között megállította az újpesti versenyzőt a dél-koreai Mujuban zajló világbajnokságon. Ezzel számunkra befejeződött a világbajnokság.

Kotsis Edina (53 kg) nyerte az első mérkőzését a Fülöp-szigeteki Aragonnal szemben a legjobb 64 között ma hajnalban. A magyar lány egy testre mért ütéssel, majd rúgással 3-0-s fórra tett szert az első menet feléig, amit a nyitó két perc végéig meg is tartott. A szünet után szinte azonnal megduplázta előnyét, majd fél perc eltelte után már 9-0-ra vezetett, ami kitartott a menet végéig, így várhatták a záró felvonást. Bár a Fülöp-szigeteki lány szépíteni tudott (9-4), továbbra is Edina irányított és többször talált, végül pedig 11-4-re nyert a nyitómeccsen.

Az első helyen kiemelt, egyiptomi Abdelkader ellen a mérkőzés legelején begyűjtött két intést, amivel az első szünetig az afrikai lány 2-0-s előnyre tett szert. Ezt a második periódus első másodpercében egy akcióból megduplázta. Edina a hajrában egy fejrúgással minimalizálta a hátrány, 4-3-as egyiptomi vezetéssel várták a záró felvonást. Itt hamar 5-3-ra nőtt a versenyzők közötti távolság egy újabb intés következtében, de Edina egy testrúgással ledolgozta ezt és egalizált (5-5). A hajrában egy intés azonban mindent eldöntött, és 6-5-re módosult az állás, pár másodperc volt már csak hátra, ami alatt már nem született újabb pont. Kotsis Edina a legjobb 32 között, egy győzelemmel búcsúzott a világbajnokságtól.

Hétfőn Füredi Rebeka az első mérkőzésen szenvedett vereséget, ezzel pedig számunkra befejeződött a világbajnokság.