A Brüsszeltől nem messze található Diest városában edzőtáborozott a magyar válogatott egy része. Ha már Belgiumban jártak a magyar taekwondósok, megmutatták, miért invitálják őket a színvonalas, nemzetközi táborba évről évre.

Közel egy hónapnyi pihenő után álltak munkába a taekwondósok, hogy az év második felének nagy kihívásaira, a budapesti kadet Eb-re, az olimpiai súlycsoportos kontinensviadalra, a junior Eb-re, az Universiadéra és GP-sorozatra megfelelő módon felkészüljenek. Jelle Vicca és csapata ismét nagyszabású, rangos edzőtábort hozott össze a belgiumi Diest városában. A négynapos tréningsorozaton 13 ország 120 sportolója vett részt.

20597324_1426028297487969_5918185688333363752_n– Kijelenthetjük, már beépült a felkészülésünkbe a belga tábor, örömmel megyünk és tárt karokkal várnak minket – avatott be a részletekbe Galambos Bence válogatott edző. – Minőségi munkát végezhetünk itt, ami elengedhetetlen egy olyan ősz előtt, ami ránk vár. A közel egy hónapos pihenő után remekül visszarázódott a csapat a munkába. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a házigazdák szerveztek egy versenynapot, ahol teljes felszerelésben küzdöttek egymással a versenyzők, és a 11 magyarból 6 megnyerte kategóriáját. Hab a tortán, hogy a különböző taekwondós feladatokból álló kihívások során a legjobbnak bizonyult a magyar csapat.

Galambos Bencét ráadásul az a megtiszteltetés érte, hogy edzést tarthatott egyszerre mintegy kilencven sportolónak, közte a klasszisokat felvonultató belga válogatott egy részének is.

– Remek hangulatú edzőtáboron vagyunk túl. Minden évben tapasztaljuk a fejlődést, és nem elsősorban a mezőny lesz egyre nagyobb, inkább a minőségben érezni – összegzett a tábor egyik vezetője, Louis Vicca. – A magyarok harmadszor vannak itt, pontosan tudjuk, mit tudnak hozzáadni a táborhoz és ők is tudják, mit várhatnak tőlünk. Sok a tehetség a csapatban, személy szerint Patakfalvy Luca és Molnár Bendegúz teljesítménye nekem is szemet szúrt.

Louis hozzátette, természetesen jövőre ismét lesz edzőtábor a belga városban, ahova visszavárják a magyarokat, de bekerülni nem könnyű, a csarnok befogadóképessége véges, ezért már idén is szelektálniuk kellett a jelentkezők között.