Négynapos edzőtáborban vettek részt a kadet korosztály hazai legjobbjai. A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő keret remek állapotban van Néma Norbert válogatott edző szerint.

Az október 5-8-áig Budapesten rendezendő kadet Európa-bajnokságra gőzerővel készülnek a hazai versenyzők. Néma Norbert válogatott tréner négy napot töltött a kerettel Tatán, az edzőtáborban, ahonnan vasárnap jöttek haza.

Tizenhét versenyzővel mentünk le, tíz edzést tartottunk, amiben atlétikai és kondicionáló feladatok is szerepeltek. Az eddig együtt töltött nyolc hónap alatt remek kis csapat kovácsolódott a fiatalokból, és azt tapasztaltam, fizikálisan és mentálisan is rendben vannak. Pontosan tudják, hogy hazai környezetben léphetnek pástra, ennek tudatában készülnek, és jó látni, hogy könnyen elfogadták, a sikeres szereplés érdekében be kell áldozniuk ezt a nyarat – összegzett Néma Norbert.

A versenyzőknek azért jutott szabadidő is, de július közepe óta minden hétvégén közösen dolgoznak. A kontinenstorna főpróbája majd a nyílt lengyel bajnokság lesz szeptember közepén.