Az olimpiai ezüstérmes Tijana Bogdanovics jelentette a végállomást Kotsis Edinának a Tajpejben zajló Universiadén. Az egyéni küzdelmek befejeződtek, de szombaton a csapatversenyben még érdekelt a három magyar lány.

A legjobb 32 között kezdte meg szereplését Kotsis Edina (53 kg) a Tajpejben zajló, felsőoktatásban tanulók világjátékán, az Universiadén. A kazah Saparbek szerezte meg a vezetést, amit Edina egy köríves testrúgással kiegyenlített a második menetben (2-2). A harmadik két percben át is vette a fórt, és nem is engedte már ki, végül 11-5-re győzte le Saparbeket.

A nyolcaddöntőben nem kisebb név, mint az olimpiai ezüstérmes, szerb Tijana Bogdanovics következett. Egy ütés után a magyar lány szerezte a találkozó első pontját, vezetve két perc után. A második felvonásban két testtalálattal déli szomszédunk már 4-1-re fordított, de az utolsó szünetre csak minimális előnnyel mehetett pihenni a szerb (3-4). A záró periódusban egy újabb testtalálattal már 6-3-ra vezetett Bogdanovics, amit egy fejtalálattal még meg is toldott (3-9). Edina a végén még egy szép fejtalálattal közelebb zárkózott (6-9), de egyenlíteni már nem tudott, Bogdanovics pedig meg sem állt az aranyéremig.

A szokásos, egyéni versenyeknek vége, Gonda Evelyn, Patakfalvy Csenge és Kotsis Edina azonban még egyszer pástra lép. A minimális létszám három fő, összesen 190 kg súlyban. Öt percig tartó, szünet nélküli mérkőzések vannak. Cserélni akkor lehet, ha a páston lévő versenyző legalább három érvényes akciót indított. A pontok csapatonként összeadódnak. A világranglista pontokért is zajló küzdelemben a magyarok erőnyerőként a nyolcaddöntőben kapcsolódnak be és India ellen mérkőznek magyar idő szerint szombaton hajnali 4.15-kor. Győzelem esetén a francia-lengyel párharc győztesével találkoznak.