A hétvégén lebonyolított, G1-es besorolású világranglista versenyen Kopcsik Laura és Patakfalvy Luca nem talált legyőzőre, míg Halász Dóra második lett.

A népes varsói mezőnyben a szombati napon Kopcsik Laura (fent jobbra) jutott a legmesszebb. Előbb 17-3-ra verte a norvég Cabusaót, majd 16-4-re a brit Sarsozát, hogy az elődöntőben a spanyol Roque Bravót 13-1-gyel üsse el a finálétól. A döntőben 6-3-ra verve az egyiptomi Heliopolist szerezte meg a juniorok 46 kg-os kategóriájának aranyát.

Vasárnap Patakfalvy Luca (49 kg, lenti kép) a görög Sinani 14-3-as legyőzésével hangolt az első körben, majd az olasz Cuomo elleni találkozója 27-2-es állásnál ért véget az elért pontkülönbség miatt. A negyeddöntőben hasonló módon verte a lengyel Wrzeciont (29-2). A döntőbe kerülésért a görög Tsante sem tudta megállítani (16-12), a fináléban pedig az orosz Ryadninskaya elleni döntetlent követően aranyponttal nyert.

Patakfalvy Luca varsói aranya

A kadetek közül Halász Dóra (fenti képen balra) a 29 kg-osok között a döntőben a görög Rokkától kapott ki 36-15-re, amivel ezüstérmet nyert.