A 2016 év végéig öt éven a válogatott edzőjeként dolgozó, korábbi világbajnoki bronzérmes tréner, Tóth Balázs újra Budapesten. Az év eleje óta Görögországban fiatalokat felkészítő szakember két tanítványával érkezik a csütörtökökön kezdődő kadet Európa-bajnokságra.

− Kilenc hónapja dolgozunk közösen Agrinióban, Görögországban, az A.C. Thiseas csapatában az üzlettársammal, Nikosz Kakarelisszel. A görögöknél sajnos nincsen kadet szinten válogatott, így csak egyetlen lehetőség volt részt venni ezzel a korosztállyal a kontinensviadalon, mégpedig, hogy a Presidents Cupon elért dobogós helyezésen keresztül kvalifikáljuk magunkat, ami sikerült is − számolt be az elmúlt bő fél év történéseiről a korábban a magyar válogatottat irányító edző, aki a 29 kg-osok között induló Areti Tsigát és az 55 kg-ban induló Dimitra Bitsikoukut hozza Budapestre.

image2 (1)

Areti Tsiga

− Mind a ketten idén indultak először nemzetközi versenyen, és úgy készítettük fel őket, hogy a Presidentsen és majd most legyenek csúcsformában. Nagyon várják az Eb-t, de akkor mit mondjak én, hiszen a szülővárosom ad otthont a korosztály legrangosabb kontinensversenyének.

image1 (1)

Dimitra Bitsikouku