Magyarország tíz évet követően rendezhetett újra kadet Európa-bajnokságot. A sikeres rendezés háttérmunkáit dr. Márton Zsolt Krisztián felügyelte, aki az alábbi köszönetnyilvánítást tette közzé.

Tisztelt kollégák, kedves barátaim!

Magyarországon 2007-et követően, 2017-ben immár második alkalommal rendezhettünk világversenyt, amelynek elnyerése nem csak megtiszteltetés, hanem felelősség is abban a tekintetben, hogy mind önmagunknak, mind a nemzetközi elvárásoknak megfeleljünk és öregbítsük hazánk, Magyarország hírnevét. Nem egyszerű versenyszervezési feladatot kellett vállalnunk, hanem házigazdaként meg kellett mutatnunk kultúránkat és vendégszeretetünket, illetve hazánk taekwondós társadalmának erejét.

Visszatekintve a verseny szervezésének első „kapavágásaitól” annak lezárásáig, elmondhatjuk, hogy sikeresen helyt álltunk! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a rengeteg elismerő levél és köszönetnyilvánítás, melyet a nemzetközi szövetség testületeitől, a sajtó munkatársaitól, a vendégeinktől és a sportszerető közönségtől kaptunk.

Természetesen ez a siker közös összefogásunk eredménye. Ezúton szeretném megköszönni a szervező bizottság tagjainak, szervezőknek, önkénteseknek, hogy munkájukkal hozzájárultak a rendezvény lebonyolításához. Köszönjük a minisztérium és támogatóink segítségét, továbbá a szervezésben részt vállalt partnereink együttműködését.

Külön öröm, hogy ezen a csodálatos versenyen nem csak a szervezők, hanem taekwondósaink felkészülésének munkája is meghozta gyümölcsét és két magyar is dobogóra állhatott. Gratulálunk nekik, szakvezetőiknek és edzőiknek.

A verseny sikere nem egyszerűen sportdiplomácia siker, hanem az összefogás eredménye. Megmutattuk, hogy közösen „hegyeket” vagyunk képesek megmozgatni és nincs lehetetlen.

Sportbaráti üdvözlettel:

Dr. Márton Zsolt Krisztián, versenyigazgató