A Magyar Taekwondo Szövetség hosszú idő után rendezett világversenyt, mikor Budapestre invitálta a kontinens legjobb kadet korosztályába tartozó versenyzőit október elején. A sikeres rendezésnek számos összetevője és olyan alakja volt, akik a háttérből segítették az Eb lebonyolítását.

– Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy nagyszerű sikernek örvendezhetünk. Mind hazai vonatkozásban, mind nemzetközileg sikerült olyan eseményt rendeznünk, ami minden szempontból és minden szinten megállta a helyét – kezdett összegzésbe a honi szövetség első embere, Patakfalvy Miklós (fenti képen jobbra). – Annyi pozitív visszajelzést kaptunk, amire a legmerészebb álmainkban sem számítottunk. Különösen fontos kiemelnem, hogy mind a versenyzők, mind a csapatvezetők, edzők, mind az európai szövetség jelenlévő vezetői, mind a nemzetközi bírói csapat vezetője, illetve tagjai kivétel nélkül szuperlatívuszokban beszéltek a rendezésről.

Az Eb-t családi okokból kihagyó WTE (Európai Taekwondo Szövetség) elnök, Sakis Pragalos már a versenyt követő napon telefonon fejezte ki elismerését a nagyszerű rendezésért, amiről kollégai forródróton számoltak be számára. Egyúttal megköszönte a WTE nevében azt a munkát, energiát, amit a kadet Eb megrendezésére fordítottak a magyar szervezők.

Nagy munkában az Eb alatt

– Emailek, üzenetek sora érkezett a versenyt követő napokban szövetségünkbe, illetve hozzám, amiben a résztvevők megköszönték szövetségünknek a nagyszerű rendezést és a figyelmes vendéglátást. Ez az osztatlan elismerés, ahogy dr. Márton Zsolt, a szervező bizottság igazgatója is mondta, a remek csapatmunkának köszönhető, mindannyiunk sikere. Köszönöm mindenki munkáját, aki bármekkora részt is vállalt a szervezésben. Így és csak így volt esélyünk arra, hogy sikerre vigyük a kontinenstornát. Külön köszönöm dr. Márton Zsolt erőfeszítéseit, aki remek vezére volt a szervezőbizottságnak. Nem mehetek el szó nélkül két közvetlen segítője, Kazinczy Viktor főtitkár és Szobi Dániel külső munkatársunk teljesítménye mellett, mindketten igazi motorjai voltak a csapatnak. Szalai Gábor és technikai csapata is remekelt, folyamatosan készen álltak és mindent kézben tartottak!

A sikerhez természetesen maguk a versenyzők és felkészítőik is hozzátettek, hiszen a magyar csapat Molnár Bendegúz és Halász Dóra révén egy arany- és egy bronzérmet nyert.

– Nagyszerű érzés volt látni, ahogy ez a lelkes és elszánt kis csapat az új keretedző, Néma Norbert irányításával, félretéve minden egyebet, jószerivel január óta semmi mást nem tartott fontosabbnak, mint a sikeres felkészülést és az eredményes szereplést a hazai rendezésű korosztályos kontinensviadalon – tért át Patakfalvy Miklós a kadet csapat teljesítményére. – Köszönet a szülőknek, akik rengeteg áldozatot vállaltak azért, hogy gyermekeik felkészülhessenek és ott lehessenek az Európa-bajnokságon. Öröm volt látni, ahogy a versenyző gyerekek és szüleik biztatják, segítik az éppen küzdőtéren lévő társaikat. Ezt az egészséges csapatszellemet őrizzék és adják tovább gyermekeiknek is, mert ez a siker záloga! Akiknek most még nem sikerült úgy szerepelniük, ahogy remélték, nekik legyen biztatás a többiek sikere. Aki komolyan gondolja a versenyzést és továbbra is megtesz mindent, biztos lehet benne, hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét és a következő versenyeken már ők is előrébb léphetnek. A sikert nem adják ingyen: kitartással, fegyelemmel és sok-sok edzéssel van kikövezve a sikerhez vezető út – tette hozzá amolyan útravalóként is a szövetség elnöke.