Ha átmeneti időre is, de újra Magyarországon tartózkodik a korábbi világbajnoki bronzérmes taekwondós, a válogatott egykori edzője, aki az elmúlt esztendőben Görögországban dolgozott. Egyelőre kérdés, hol folytatja karrierjét.

Itt még magyar színekben, háttérben a görög zászló

– Nagyon jó évet tudhatok magam mögött – összegzett röviden Tóth Balázs, aki sportolóként 2007-ben világbajnoki bronzérmet szerzett, később, edzőként tíz Európa-bajnoki éremhez segítette versenyzőit. 2017 végén – közel öt év után – adta át a stafétát Galambos Bencének ezen a magyar válogatott edzői posztján, és döntött úgy, Görögországban próbál szerencsét, ahol egy klubnál napi 4-5 edzést is vezényelve, szemináriumokat tartva segítette a fiatal hellén sportolók fejlődését. – Én magam is fejlődtem, hiszen angolul most már még könnyebben vezetek tréningeket és versenyeken görögül is tudok instrukciókat adni.

Elmondta, nehéz összehasonlítani a görög és magyar viszonyokat, hiszen míg idehaza egy felépített rendszer szerint zajlik a kiválasztás a világversenyekre, Görögországban nincs szövetségi kapitány, a nagyobb megmérettetésekre az előtte tartott válogatókról lehet kijutni, igaz több száz versenyzőről beszélünk korosztályonként. Így történhetett, hogy klubjuk a tavalyi Presidents Cupon szerzett jogosultságot, hogy két versenyzőt is indíthasson a budapesti kadet Eb-n, ahol egyikük aranyérmet nyerve hozott soha nem tapasztalt dicsőséget Görögországnak.

– Egy év után úgy éreztem, elég volt, új kihívásokra vágyom. Egyelőre Magyarországon tartózkodom, a családi ügyek intézése mellett pedig hamarosan munkába állok. Mivel szívem mindig Magyarországé, nem kizárt, hogy idehaza, de külföldi lehetőségeim is vannak, hamarosan kiderül, hol folytatom az edzősködést.