A tunéziai Hammametben zajló Ifjúsági Olimpiára kvalifikáló verseny első napján két magyar lépett pástra, Kopcsik Laura a kvótát érő negyeddöntő kapujáig jutott, de be nem lépett rajta.

Kopcsik Laura (49 kg, jobbra) számára jól indult a nap, magabiztosan, 19-11-re verte román ellenfelét az első körben. Az első pillanattól ő irányított, végig vezetve búcsúztatta Mihaela Bajant. A legjobb 32 között pihenhetett, hiszen az ide egyenes ágon jutó bangladesi Hassan nem tudta hozni súlyát, ezért máris a legjobb 16 között volt. A nyolcaddöntőben az orosz Ryadninskaya várt rá, a tét pedig nem volt kisebb, mint a negyeddöntő mellett az ifi olimpiai kvóta, ugyanis a legjobb nyolc (de a legjobb hét biztosan) kvalifikálja magát a Buenos Aires-i ötkarikás játékokra. Itt két 0-0-s menet után 6-0-ra az orosz bizonyult jobbnak. Az utolsó etap első felében ugyanis betalált egy köríves fejrúgással, majd Laura kapott egy intést elesésért, végül egy feltartó testrúgással állt be a végeredmény.

– Az orosz kicsit határozottabb volt, többet kezdeményezett és egy szerencsés fejtalálattal megszerezte a vezetést. Utaha Laurának menni kellett előre, de az orosz növelte előnyét és végül biztosan nyerte a meccset. Lau ügyes volt, de az orosz fizikailag erősebb volt és ezt érvényesítette. A mérkőzés szorosabb volt, mint azt az eredmény mutatja – számolt be a történésekről a helyszínen tartózkodó Patakfalvy Miklós, a magyar szövetség elnöke.

Berei Béla (73 kg, balra) eredetileg a 64 között is meccselt volna, de a venezuelai Noguera nem tudta hozni súlyát, így rögtön a 32 között kezdett. A tajvani Qiu azonban meg is állította. Az első menetben még csak egy pont volt a hátrány, azután az ázsiai folyamatosan növelte előnyét, végül pedig 12-7-re győzött.

1. napi eredmények

Szombaton Józsa Levente a mexikói Fonsecával mérkőzik a 32 közé jutásért.

Sorsolás 2. nap