Az athéni, G2-es besorolású Presidents Cup pénteki versenynapján Patakfalvy Lucáért szoríthattunk, aki Kotsis Edinához hasonlóan a nyolcaddöntőig jutott. Szombaton lép pástra az utolsó magyar érdekelt, Patakfalvy Csenge.

Patakfalvy Luca az athéni Presidents Cup 53 kg-osai között a 32 közé kerülésért a horvát Krajnoviccsal találkozott. Luca jól kezdett, egy perc alatt 5-0-ra elhúzott, és 16-4-re vezetett az első menetet követően. Az utolsó etapra 21-7-es magyar előnnyel vágtak neki a felek. Fél perccel a vége előtt, 31-11-es előnynél ért véget pontkülönbséggel a mérkőzés, Luca bejutott a 32 közé.

Ott a svéd Hogfeldt ellen 5-0-ra vezetett az első két percet követően, majd erre még kettőt rátett a másodikban, igaz egyet a skandinávnak is behúzhattak. Luca a végét jobban megnyomva 16-1-re nyert és jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a tavalyi vb bronzérmes, lett Tarvida várt rá.

Úgy tűnt sokáig, ez sem lesz leküzdhetetlen akadály, ugyanis a magyar lány már 9-0-ra is ment a második menet közepén, és még a harmadiknak is úgy kezdtek neki, hogy Luca 9-3-ra vezetett. A végjátékban azonban Tarvida közelebb tudott férkőzni, fordított és végül 18-11-es sikerrel jutott tovább a nyolc közé, végül ezüstéremmel zárt.

Szombaton Patakfalvy Csenge (62 kg) zárja a sort, a görög Talaiporou ellen lép pástra a legjobb 32 közé kerülésért.