A Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WT) képviselői a pénteken kezdődő római G4-es besorolású Grand Prix előtt Ferenc pápa és a Szent Péter tér közönsége előtt tartottak látványos bemutatót.

Történelmi bemutatót tartott a Szentatya és hívei előtt a WT csapata, amivel a sportág békés küldetését is hangsúlyozták a rangos római Grand Prix előtt. Ezt a szellemiséget egy fehér galamb elengedésével és egy “A béke sokkal fontosabb a győzelemnél” felirat kifeszítésével is erősítették. A tavaly tiszteletbeli 10. dan fekete övvel megajándékozott pápa megköszönte a bemutató csapat előadását és természetesen találkozott a Nemzetközi Taekwondo Szövetség elnökével, Chungwon Choue-val.

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Vatikán meghívott minket egy ilyen szent történelmi helyre, hogy sportágunk békés üzenetét itt is ezreknek tolmácsolhassuk. Osztjuk Ferenc pápa üzenetét, miszerint a sport komoly szerepet játszik a társadalomban. Mi nagyon komolyan gondoljuk, hogy a taekwondót békés célokra és társadalmi kohézióra használjuk – mondta Rómában a WT első embere.

A pénteken kezdődő Grand Prix-n Kotsis Edina képviseli a mieinket, szombaton lesz érdekelt.