November 29-től december 2-ig a spanyol tengerpart közelében rendezik az idei kadet Európa-bajnokságot, ahol a címvédő Molnár Bendegúzzal együtt három magyarért szoríthatunk.

A tavalyi, sikeres magyarországi kadet Európa-bajnokság után idén Spanyolország lesz a házigazdája a kontinenstornának. A Valencia és Barcelona között húzódó Oropesa del Mar lesz az Eb helyszíne.

– A tavalyi Eb óta a kadet csapat létszáma nőtt, közel harminc fővel szoktunk edzeni hétvégente. Ez örömteli, már csak azért is, mert sokan már felkerültek idén a juniorok közé. Spanyolországba a 2018-as eredményesség alapján válogattuk össze a végül háromfős keretet – mondta a kadet válogatott edzője, Néma Norbert a kontinenstorna előtti héten. Hozzátette, itt nincs kiemelés, ezért a sorsoláson sok múlik majd. Egy éremmel és egy pontszerző hellyel elégedetten térne haza Spanyolországból.

Néma Norbert most is a pást mellől ad majd tanácsokat

– Molnár Bendegúz a 2017-es győzelme óta két súllyal feljebb lépett, voltak is hullámvölgyei, de a Galambos Bencével folytatott munka meglátszik a teljesítményén, legutóbb, a horvát opent már megnyerte, remélhetőleg a csúcsformát az Eb-re sikerül időzíteni nála. Kovács Marcell egy súllyal lépett feljebb, ráadásul az utóbbi időben a hátával küszködött. Technikailag és taktikailag rendben van, a kondícióján kell még javítanunk a kihagyás miatt. Vince Máté maradt a súlyában, viszont mostanra beleerősödött, amit jól mutat, hogy több kisebb versenyt is megnyert idén és nem egy alkalommal őt választották a legjobb versenyzőnek a kadetek között.

Molnár Bendegúz tavaly verhetetlen volt az Eb-n

Norbert felhívta rá a figyelmet, az éremszerzés nem lesz sétagalopp, ugyanis a kvalifikációs szabályoknak köszönhetően van olyan nemzet, ahol egy súlyban akár négyen is indulnak, azaz az éremszerzéshez sorsoástól függően három meccset is meg kell majd nyerni, átlagban harminc fő indul majd súlycsoportonként.  A három versenyző Néma Norbert és Galambos Bence edzőkkel kedden utazik Spanyolországba.

Magyar program:

November 29., csütörtök: Vince Máté (37  kg)

November 30., péntek: Molnár Bendegúz (41 kg)

December 2., vasárnap: Kovács Marcell (61 kg)