Bolega József és felesége, Penelope 7. danos taekwondo nagymesterek Nyíregyházán telepednek le, hogy a több mint negyven év oktatásával felvértezve a keleti térségben tanítsanak. Szombaton a Wallmer centerben tartanak edzést.

Az Egyesült Államokból hazaköltözött Bolega József a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei térségben tart edzéseket feleségével, a szintén 7. danos Penelopéval. Az Egyesült Államokban érkezett nagymesterek az amerikai modellt kívánják meghonosítani idehaza.

– A taekwondo egy koreai küzdősport, de a magyarokban minden nyersanyag megvan ahhoz, hogy elsajátítsák – mondta József, aki szerint nem csak a páston a versenyeken, de az életben is hasznos az, amit a harcművészet tanít. – Több, mint negyven éve oktatok, ez alapján mondhatom, akikkel együtt dolgozom a jövőben, azoknak vélhetően a tíz százaléka lesz versenyző. Viszont a világ változik és fontos, hogy meg tudjuk magunkat védeni bizonyos szituációkban, ezért az önvédelemre is fókuszálunk. Jó látni, hogy nyitottság van Magyarországon, nagyon barátságosan fogadtak és ami a legfontosabb, keményen dolgoznak, hogy többek legyenek.

Aki a környéken szívesen csatlakozna a Bolega házaspár foglalkozásaihoz, már a hétvégén megteheti, ugyanis a nyíregyházi Wallmer Centerben tartanak próba taekwondo edzést szombaton 17 órától.

Kelet-Nyugat Harcművészeti és Önvédelmi Iskola