A G1-es besorolású Szófia Openen szombaton a kadetek és juniorok versenyét rendezték, öt magyar indulóval. Vasárnap hét magyarért szoríthatunk, már a felnőttek között.

A kétnapos bolgár verseny első napján öt magyar is pástra lépett, de egyiküknek sem sikerült jól a mai nap.

A kadetek között Tóth Kleopátra (37 kg) a görög Eleftheriia Maria Stampoulidou-tól (10-16), ugyanabban a súlycsoportban Csáki Hanna a belga Tasha Viskenstől (6-23), míg Juhász Martin (37 kg) a bolgár Mario Kafedzhyiskitől szenvedett vereséget az első körben a nyolcaddöntőben.

Tóth Dáriusz (junior, 48 kg) az Európa-bajnok, belga Bjarne Viskenstől 21-20-ra kapott ki úgy a tizenhat között, hogy a magyar fiú kilenc intést kapott. Az UTE színeiben induló Somogyi Anna (junior, 49 kg) a negyeddöntőben kapott ki a hazai pálya előnyeit élvező Nikolet Kostovától (5-6).

Vasárnap a felnőttek között a válogatott Berei Bélának (68 kg) a tizenhat közé kerülésért is meccselnie kell, ellenfele a máltai Gianluca Barbara lesz. Kopcsik Laura (49 kg) a szerb Cujiccsal kezd a nyolcaddöntőben, Tóth Enikő (53 kg) a nyolc között a német Laura Geoebelt kapta ellenfelül. A 62 kg-osok között Patakfalvy Csenge a bolgár Valeria Dimitrovával a nyolcaddöntőben találkozik és akár összefuthat a tájfunos Gadácsi Dorottyával az elődöntőben, aki a montenegrói Teodora Mitroviccsal kezd szintén a legjobb tizenhat között. A szintén a Tájfun kötelékébe tartozó Piros Dániel (74 kg) a tizenhat közé jutásért a görög Anargyros Sofotasiosszal találkozik. Az UTE színeiben induló Füredi Rebeka (67 kg) osztrák vagy belga riválissal kezd a negyeddöntőben.