Olimpiai sportokat bemutató edzést tartottak a jordániai menekülttáborban a taekwondósok és a birkózók kezdeményezésére a sport békés üzenetének erősítése érdekében.

A Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WT), a Taekwondo Humanitárius Alapítvány (THF) és a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) már tavaly októberben aláírta azt a memorandumot, ami a sport segítségével az emberséget és a békét hirdeti. Ennek helyszínéül a jordániai Azraqban található menekülttábort jelölték meg, ahol múlt héten Aspire 2gether for Peace néven birkózó edzéseket tartottak a már meglévő Taekwondo Humanitárius Centerben.

A helyszínen, Jordániában található Azraqban Chungwon Choue, a WT és a THF első embere úgy fogalmazott, a két sportág közös eseménye történelmi jelentőséggel bír.

– Egyesítettük erőinket a birkózókkal és a szavakon túl tettekkel is bizonyítjuk, a mozgalmunknak van létjogosultsága, sok menekült gyermek profitálhat a munkánkból. Ez nem egy egyszeri alkalom volt, hanem egy hosszútávú együttműködés első lépése.