Több mint száz sportágat lehet ingyenesen kipróbálni a jubileumi, 25. Nagy Sportágválasztón, amelyet szeptember 13-án és 14-én tartanak meg a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója a múlt csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a rendezvény májusban újra kibővült a Nagy Hangszerválasztóval, és szeretnék ezt a hagyományt tovább folytatni.

– Több mint száz sportággal és közel húszféle hangszerrel lehet a két nap alatt közelebbről megismerkedni, és mindezt ingyenesen – hangsúlyozta Kiss Gergely, akinek tájékoztatása szerint klubja, a Bp. Honvéd ismert, világ- és Európa-bajnok sportolói is szép számmal vesznek majd részt az eseményen, akiktől szintén lehet kérdezni, illetve aláírást kérni.

Kiss Gergely felhívta a figyelmet arra, hogy a rendezvények keretében ismét tartanak majd véradást, valamint egy kabala rajzpályázatot is meghirdettek, amelyre eddig több mint száz pályamű érkezett már be, de jövő péntekig még lehet újabbakat beküldeni. A legjobbak értékes díjakat kapnak.

A szervezők a hagyományoknak megfelelően pénteken az iskolákat, míg szombaton a családokat várják 9 és 17 óra között a kőbányai Merkapt Sportközpontba. Természetesen a taekwondo most is jelen lesz a kétnapos eseményen.