Az Isztambulban rendezett, G1-es besorolású versenyen hétfőn a felnőttek a léptek pástra, ahol kevésbé az eredményen, sokkal inkább a taktikai elemek gyakorlásán volt a hangsúly.

Szoros mérkőzéseket vívtak a mieink, de végül két nyert mérkőzés jutott a fiatal magyar csapatnak Törökországban Füredi Rebeka és Patakfalvy Luca révén, ahol a december óta a válogatottal készülő Füredi Rebeka, a súlycsoportot váltó Patakfalvy Luca és Józsa Levente, valamint Patakfalvy Csenge egyelőre a formábahozáson dolgozik. Előbbi három számára (Salim Shariffal kiegészülve) a legfontosabb, hogy áprilisra, a milánói, olimpiai kvalifikációs tornára legyenek megfelelő állapotban.

Taktikai elemek beépítésén dolgozunk. Most a védekezés volt hangsúlyos – nyilatkozta a verseny után Galambos Bence válogatott edző. – Két edzőtábor után még nehezek a lábak, de remek a hangulat a csapaton belül. Mehettünk volna gyengébb versenyre is évkezdésnek, de minél erősebb mezőnyben kell edződnünk, hogy készen álljunk áprilisra. Éppen ezért, vár még ránk topszintű edzőtábor is a folytatásban. Ez egy hosszú út, a munkát elvégezzük és hosszútávon kifizetődő lesz a befektetett energia.

A verseny kedden és szerdán a juniorok és kadetek versenyével folytatódik.