Rendkívüli, online közgyűlést tartott a Nemzetközi Taekwondo Szövetség kedden. Thomas Bach NOB-elnök videoüzenetben köszöntötte a szervezetet, mely döntött több, 2021-ben vagy azt követően rendezendő verseny helyszínéről is.

A Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WT) videokonferenciát tartva rendezte meg rendkívüli közgyűlését tegnap, ahol Chungwon Choue elnök azzal nyitotta meg az ülést, hogy kifejezze együttérzését azok iránt, akiket bárhol a világon érintett a világjárvány és köszönetét tolmácsolta ez úton is az orvosok és ápolók felé.

– A járvány megváltoztatta az életünket, imádkozom azért, hogy mind egészségesen és biztonságban folytathassuk az életünket. Bár mindenkinek bajt hozott a koronavírus, a vele járó lehetőségeket is meg kell látnunk benne. Azzal, hogy videokonferencián tarthatjuk a kapcsolatot egymással és ezen keresztül dolgozhatunk, költséghatékony és hosszútávon is fenntartható forma. Az online tér nyújtotta lehetőségek segítségével könnyebben érhetjük el a fiatalokat és mutathatják meg sportolóink, mit is tudnak. Ez utóbbira jó példa a múlt héten befejeződött online poomsae Európa-bajnokság – mondta a WT első embere.

Eredetileg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) is otthont adó Lausanne lett volna a közgyűlés helyszíne. Személyes jelenlét hiányában Thomas Bach NOB-elnök videón keresztül üzent a taekwondós társadalomnak.

– Köszönöm a taekwondo családnak és Choue elnöknek a támogatást, amit az olimpia elhalasztása során tanúsítottak. Együtt érzőnek, kreatívnak, elhivatottnak és rugalmasnak kell lennünk, hogy készen álljunk a koronavírus utáni életre – hangsúlyozta.

IOC President Thomas Bach's video message to WT Councils

Thonas Bach hálás volt a WT-nek

A nehézségek ellenére a közgyűlés 2021-es és 2022-es versenyhelyszínekről döntött:

  • 2021: Kadet világbajnokság: Szófia (Bulgária)
  • 2022: Junior világbajnokság és Ifjúsági Olimpiai selejtező: Dakar (Szenegál)
    Dakar ad majd otthont a 2022-es Ifjúsági Olimpiának, ahol a vegyes (férfi-női) taekwondo versenyforma is debütál
  • 2022: Poomsae világbajnokság Goyang (Dél-Korea)
  • 2022 World Taekwondo Grand Prix: Manchester (Anglia) és Szingapúr

Döntés született az alábbiakról:

  • A WT Hírességek Csarnokának első tagjait az októberre tervezett, junior világbajnokság helyszínén, Szófiában jelentik be.
  • India újra tagja a világszervezetnek, miután jelentős fejlődést mutatott az elmúlt időszakban.
  • Változtattak a világranglista pontozásán, két szinttel feljebb emelték a világbajnokságokat (12-ről 14-re), a Grand Prix Döntőket (8-ról 10-re) és a Grand Prix sorozatokat 4-ről 6-ra).