Az Országos Vérellátó Szolgálat arra kér mindenkit, aki csak teheti, adjon vért és segítse az újrainduló egészségügyi ellátást.

“Az elmúlt hónapokban a COVID-19 járvány miatt az életünk teljesen megváltozott. Elsődleges volt a járvány elleni küzdelem, ezért a személyes kapcsolattartást is igyekeztünk minimálisra korlátozni. Emiatt a véradások száma is csökkent. A járványhelyzet enyhülésével azonban fokozatosan újra az eredeti rendben működnek az egészségügyi intézmények, így növekszenek a vérkészítmények iránti igények is. Emellett közeledik a szabadságolások időszaka, az oktatási szünet, amikor mindig kevesebb a véradó.” – írták közleményükben.

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt „Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj vért!” elnevezéssel közös kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára. Mivel számtalan elkötelezett, felelősségteljes sportoló is erősíti a véradók táborát, így a Magyar Taekwondo Szövetség is arra kéri tagjait, ha van rá lehetőségük, segítsenek és adjanak vért.

Mondj igent az életre – egyesületi levél