Virtuális parataekwondo-bíróképzést tartott a Nemzetközi Taekwondo Szövetség a legjobb ötven nemzetközi bírója számára azért, hogy ezekben a nehéz időkben is a lehető legjobb formában maradjanak. Erről nem hiányozhatott Leila Alchukur sem.

Leila a felső sorban balról a második

Chungwon Choue WT elnök köszöntése után Parataekwondo Bíróbizottság elnöke, Chakir Chelbat indította el a háromnapos képzést. Az előírások, szabályok átbeszélését követően a bírók besorolásáról és az eljárási rendről tájékoztatták a résztvevőket. Kiemelték, hogy milyen fontos megismerni a fogyatékkal élők mindennapjait, életüket, hogy orvosilag és mentálisan is megértsék őket. Természetesen terítékre került a dopping elleni küzdelem és a fair-play is.

– Összefoglalva elmondható, hogy a virtuális edzőtábor nagyon átfogó és hasznos volt. Fontos volt tájékozódnunk ezekről a szempontokról, hogy jobban megértsük a para sportolókat annak érdekében, hogy bíróként jobban teljesíthessünk a parataekwondo versenyeken és a Paralimpián – mondta a képzést követően Leila Alchukur.