Hét magyar versenyzőért szoríthatunk a szófiai, G4-es besorolású Európa-bajnokságon. A kontinenstorna a lehető legszigorúbb szabályok mentén zajlik, folyamatos tesztelések mellett, a buborékot pedig nem hagyhatják el a résztvevők.

Bulgária az európai taekwondo központjává lépett elő, legalábbis tavasszal mindenképpen. A Ramus Szófia Open után az Eb-t és az olimpiai kvalifikációs versenyt is ők rendezhetik (remélhetőleg – a szerk.). Ezen a héten a kontinens legjobbjai egy szófiai szállodában, a külvilágtól hermetikusan elzárva küzdenek az érmekért és világranglistapontokért. A beutazáshoz 72 óránál nem régebbi PCR teszt szükségeltetik, míg a helyszínen is folyamatosak lesznek a tesztelések.

A válogatott nem is utazik együtt, a Salim testvérek már pár napja megérkeztek, ma utazott Szófiába Kopcsik Laura, holnap követi őt Patakfalvy Luca és Józsa Levente, csütörtökön indul útnak Füredi Rebeka és Patakfalvy Csenge.

A magyar érdekeltségű program:

Kopcsik Laura (49 kg, csütörtök)

Salim Omar (54 kg, csütörtök)

Salim Sharif (58 kg, csütörtök)

Patakfalvy Luca (53 kg, péntek)

Józsa Levente (68 kg, péntek)

Füredi Rebeka (67 kg, szombat)

Patakfalvy Csenge (62 kg, szombat)

A versenyigazgatóság tagjaként Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke is jelen lesz, míg Lányi Tamás bíróként közreműködik majd.