Az isztambuli parataekwondo Európa-bajnokságon két magyarért szoríthattunk, D Kiss Zoltán a negyed-, Marsicki Richárd a nyolcaddöntőig jutott.

Nyolcaddöntő: D Kiss – Cullaz: 13-4

A török Cunayt Cullaz szerzett vezetést D Kiss Zoltán (fenti képen jobbra) ellen a parataekwondo első, magyar érdekeltségű mérkőzésén. A nyolcaddöntős csata felénél viszont már a magyar versenyző vezetett 9-4-re. A hajrában D Kiss növelte előnyét és végül 13-4-re nyert, bejutva ezzel a legjobb nyolc közé, ahol az orosz Ramazanov várt rá.

Negyeddöntő: D Kiss – Ramazanov: 1-29

Aliskhab Ramazanov állította meg a negyeddöntőben D Kiss Zoltánt. Az orosz igen aktívan kezdett, hamar előnybe került és alaposan el tudott lépni. Egy igen kellemetlen helyre érkező rúgás után még ápolni is kellett a magyar fiút, de szerencsére tudta folytatni a küzdelmet. Zárkózni viszont már nem tudott, míg Ramazanov nem lassított és végül 29-1-es sikerrel jutott a legjobb négy közé.
Nyolcaddöntő: Marsicki – Nechai: 1-29

Marsicki Richárd és nyolcaddöntős ellenfele, Vladyslav Nechai 1-1 intésponttal indította a mérkőzést. Innen sajnos az ukrán tudott ellépni és tetemes előnyt szorgoskodott össze. 9-1-es Nechai vezetésnél mentek pihenni a felek, de Marsicki már nem tudott újítani, az ukrán végül 29-1-es győzelemmel búcsúztatta a magyar fiút a legjobb tizenhat között.