Elhunyt Bartyik Jenő, a Magyar Taekwondo Szövetség korábbi elnökségi tagja, a békéscsabai Chon-Ji-, majd a szintén békéscsabai Lakótelepi Sportegyesület WTF Taekwondo Szakosztályának korábbi vezetője. December 21-én kísérik utolsó útjára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sport Szakállamtitkárságának nyugállományú főtanácsosa több, azóta példaértékű versenyzői és edzői karriert befutó sportoló korai mentora volt. Büszke volt arra, hogy első – tiszteletbeli – danját „a magyarországi taekwondo felépítésében végzett munkájáért” Louis Pardoel mestertől vehette át 1995-ben. Második danját 2001-ben szerezte meg. A Magyar Taekwondo Szövetség 2010-ben díszoklevéllel tüntette ki „a sportág fejlesztése érdekében nyújtott támogatásáért”.

Családja, barátai, korábbi minisztériumi és sportszövetségi ismerősei mellett sokan búcsúztatják őt Békéscsabán is, ahol 1994 és 2006 között a Polgármesteri Hivatal sajtófőnökeként, ifjúsági referensként és számos népszerű rendezvény műsorvezetőjeként ismert és közkedvelt tagja volt a városi közösségnek.

Bartyik Jenő 1954-ben született Szabadkígyóson. 1976-ban a Debreceni Tanítóképző Főiskolán általános iskolai tanítói, majd 1985-ben a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán népművelő végzettséget szerzett. Már pályája elején is ifjúsági- és sportügyekkel foglalkozott Budapesten. Rajztehetségét és művészi érzékét lapkiadóknál és kiadványszerkesztőségekben alkalmazta. Önkormányzati pályafutása a rendszerváltás után indult el. Visszavonulása után is folytatta sportszervezői tevékenységét.

A ráruházott feladatokat valamennyi beosztásában páratlan becsületességgel és megindító közvetlenséggel látta el. Munkakedve, megbízhatósága és humora népszerű partnerré tette mind sportvezetőként, mind közigazgatási szakemberként.

2021. december 9-én, 67 évesen otthonában hunyt el, hol méltósággal, hol derűvel viselt hosszú küzdelem után. Tiszta szívből szerette a feleségét, gyermekeit, testvéreit, valamennyi rokonát és barátját. Ahogy ők is Jenőt. Mindenkinek hiányozni fog.