Vasárnap a mieink számára is megkezdődött a G2-es besorolású President’s Cup. A három magyar indulóból a tokiói olimpiát is megjárt Salim Omar Gergely jutott a legtovább az albániai Durrës városában. Számunkra a folytatás kedden következik.

A tokiói olimpia ötödik helyezettje, Salim Omar Gergely (54 kg) pontkülönbséges győzelemmel melegített a legjobb 32 között, francia riválisát szomorítva. A holland Molle sem tudta végigverekedni a teljes meccsidőt, 31-4-nél ért véget a nyolcaddöntő, magyar örömmel a végén. A Bagov elleni negyeddöntő nem indult jól, az orosz hamar magához ragadta a kezdeményezést és végig őrizni tudta előnyét. Sokáig igen szoros volt a csata, Omar kettőre is csökkentette hátrányát az utolsó menetben úgy, hogy a második felvonás végén tizenhárom pontos hátrányban is volt még. Egyenlíteni azonban nem tudott, így a rangos tornán egy ötödik helyezéssel zárt.

Józsa Levente (68 kg) is győzelemmel mutatkozott be a tornán. Az orosz Tumanov ellen végig vezetett, és egy pontgazdag zárófelvonást követően 29-21-gyel lépett tovább. A nyolcaddöntőben a második útjába kerülő orosz azonban búcsúztatta. Pedig sokáig bizakodhattunk, Józsa ugyanis szinte végig vezetett, de Magerramov az utolsó pillanatban egyenlített. Az aranypontot egy intés és testtalálat formájában pedig utóbbi “vitte be” és jutott a nyolc közé.

Drámai módon szenvedett vereséget Füredi Rebeka (67 kg) a legjobb 32 között. A harmadik harmad végére megszerzett vezetését az utolsó másodpercekben dolgozta le bosnyák ellenfele. Mehmedovic hajrában szerzett fejtalálatára már nem volt válasza a magyar lánynak.

Legjobb 16 közé jutásért:

Salim Omar Gergely – Yanis Oudai (FRA): 31-5

Nyolcaddöntő:

Salim Omar Gergely – Milan Molle (NED): 31-4

Negyeddöntő:

Salim Omar Gergely – Idar Bagov (RUS): 34-46

Legjobb 16 közé jutásért:

Józsa Levente – Albert Tumanov (RUS): 29-21

Nyolcaddöntő:

Józsa Levente – Dzhavid Magerramov (RUS): 5-8 (aranyponttal)

Legjobb 16 közé jutásért:

Füredi Rebeka – Nadina Mehmedovic (BH): 13-15

A további magyar program:

Február 22. (kedd):

Salim Sharif Gergely (felnőtt, 58 kg)

Február 26. (szombat)

Salim Kamilah (kadet, 33 kg)