Salim Omar Gergely a dobogó legfelső fokára állhatott a G2-es besorolású belga openen, Patakfalvy Luca a döntőig menetelt.

Az olimpiai ötödik Salim Omar Gergely (54 kg, fenti képen) megállíthatatlan volt az olimpiai kvalifikációs sorozatba is beszámító, lommeli versenyen. Belga, francia és horvát riválisán keresztül jutott a fináléba, ahol a spanyol David Bello Munozt verte magabiztosan, négyből három meccse idő előtt véget ért.

Patakfalvy Luca (53 kg) osztrák, holland és cseh rivális testén át jutott a fináléba, ott azonban a spanyol Laura Rodriguez volt a jobb, így is értékes második helyezésnek örülhet a magyar lány.

Füredi Rebeka (67 kg) ötödikként zárt, miután a sikerrel vett nyolcaddöntőt követően a negyeddöntőben a szerb Aleksandra Perisic ellen döntetlenre végzett, az aranypont sem döntött, a több, pontot nem érő találat azonban a déli szomszédunk neve mellett sorakozott fel, így ő jutott a négy közé, majd lett később harmadik.

Bailey Kelennek (87 kg) is a négy közé jutásért rendezett találkozó volt az utolsó Belgiumban, miután a sikeresen teljesített nyolcaddöntőt követően a negyeddöntőben kanadai riválisa volt jobb és lett ő is ötödik.

Salim Sharif Gergely (58 kg) nyert ugyan az első körben, de a nyolcaddöntőben kikapott brit ellenfelétől.

Gueli Zoé (62 kg) a legjobb 32 közé még beverekedte magát, de az első helyen kiemelt, horvát Vuleticen már nem jutott túl. Patakfalvy Csenge ugyanebben a súlycsoportban szintén a legjobb 16 közé jutásért rendezett körben búcsúzott.

EREDMÉNYEK

Vasárnap a kadetek mezőnyében Salim Kamilah (33 kg) lép pástra. A negyeddöntőben majd egy német ellenfél vár rá.

SORSOLÁS