Egymást követő második felnőtt Európa-bajnokságán is aranyérmet nyert a magyar küldöttség. Ismét Salim Omar Gergely szállította az aranyat még csütörtökön, ahogy a sportág történetének első magyar elsőségét is még 2021-ben, Szófiában. A manchesteri taekwondo Európa-bajnokság mai zárónapján érdekelt magyar induló, Patakfalvy Csenge a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Patakfalvy Csenge

A nyitónapon szerzett Salim Omar Gergely-arany azt jelentette, sikerült az Amerikában élő fiatal olimpikonnak a címvédés, valamint, hogy a 2021-ben, Szófiában szerzett első magyar felnőtt Eb-arany után idén már megvan a második is.

Az Eb zárónapján Patakfalvy Csenge (62 kg) volt érdekelt a magyar válogatottból, aki az ötödik kiemelt, spanyol Jone Magdaleno ellen mérkőzött a nyolcaddöntőben. Két ütésponttal a hispán lány vezetett fél perc elteltével (0-2). Harminc másodperc volt hátra az első harmadból, mikor Csenge megszerezte első pontját (1-4), majd egy újabb ütés landolt a magyar lány testén és négypontos hátrányból várhattuk a folytatást (1-5). Csenge támadóbban lépett fel a második menet elején, de Magdaleno kézzel és lábbal is talált és növelte előnyét (1-9). Az utolsó két perc előtt továbbra is csak egy magyar pont volt az eredményjelzőn, Csenge nem találta az ellenszert (1-10). Az utolsó etapban szinte esemény nélkül peregtek a másodpercek, ami érthetően csak a spanyolnak kedvezett, aki ráadásul intéssel és ütéssel még növelte előnyét (1-12). A végén így ő örülhetett és jutott a legjobb nyolc közé (2-16), ezzel a mieink számára befejeződött az Eb.

Nyolcaddöntő:

Patakfalvy Csenge – Jone Magdaleno: 2-16

A nyitónapi arany mellett Patakfalvy Luca és a parataekwondósoknál D Kiss Zoltán is ötödik lett, mindketten csak hajszállal maradtak le az éremről.

A kontinenstorna szervezői a torna során megemlékeztek a váratlan hirtelenséggel nemrég elhunyt olimpiai ötödik taekwondósról, Salim Józsefről.

A taekwondósoknak nincs megállás, ugyanis június első hétvégéjén az egyik legfontosabb verseny következik. Rómában rendezik a pénzdíjas és egyben olimpiai kvalifikációs pontok szempontjából is igen rangos, G6-os besorolású Grand Prix széria első idei állomását. A versenyre súlycsoportonként a világ 32 legjobbja kap mindig meghívást, ahol a mostani Eb-keretből Salim Omar Gergely, Salim Sharif Gergely, Józsa Levente, Patakfalvy Luca és Füredi Rebeka is helyet kapott.