A szófiai junior világbajnokság pénteki napján Klajkó Dávidnak és Gueli Sophie-nak szoríthattunk. Szombaton Márton Luana lép pástra.

A junior világbajnokság pénteki versenynapjának egyik első mérkőzése volt Klajkó Dávid (63 kg, fenti képen) és a marokkói Mohammed Bassidi összecsapása. A legjobb 32 közé jutásért rendezett mérkőzésen intésponttal Dávid szerzett vezetést, és a menet hajrájához érve is 3-1-re vezetett. Izgalmas adok-kapok következett az utolsó 10 másodpercben, de 4-3-ra hozta az első két percet a magyar fiú. A második elején a marokkói szerzett vezetést intéssel és egypontos fórját sokáig őrizte (3-4 és 4-5 is volt). Az utolsó fél percre már 4-7-ről vágtak neki a felek, de egy látványos fejtalálttal Dávid egyenlített, majd 9-7-re fordított is. 10-8-ra nyerve a második etapot jutott a legjobb 32 közé.

Dávid második mérkőzésén az ausztrál Nikolovski olyan nagy elánnal kezdett, hogy kevesebb, mint egy perc alatt pontkülönbséggel hozta az első menetet (0-12). A második sem indult jól magyar szempontból, hamar néggyel ellépett Nikolovski. Klajkó megszerezte első pontjait (2-5), de közelebb zárkózni nem tudott, az ausztrál a második két perc végén 5-14-re jobbnak bizonyult és búcsúztatta Dávidot.

Legjobb 32 közé jutásért:

Klajkó Dávid – Mohammed Bassidi: 2-0

Legjobb 16 közé jutásért:

Klajkó Dávid – Xavier Nikolovski: 0-2

Gueli Sophie az osztrák Paula Gratzllal mérkőzött a legjobb 64 között. Nyugati szomszédunk került előnybe, de Sophie gyorsan fordított – a jókor kért videózásnak is köszönhetően – és az első menet felénél már ő állt jobban (5-3). Volt még fordulat a hátralévő időben, Gratzl ugyanis visszavette a vezetést és két ponttal megnyerte az első menetet. Majd egy percig nem született pont a második felvonásban, mikor egy intéssel az osztrák lány került előnybe. A hajrához közelítve Sophie testre talált kétszer is (4-1). Ezt a fórt nem is engedte ki a kezéből és egyenlített a nyert meneteket tekintve. Jöhetett a mindent eldöntő két perc. Gratzl villámrajtot vett és fél perc alatt máris 0-8 állt az eredményjelzőn. Sophie talált legközelebb, de igazán zárkózni nem tudott, egy perccel a vége előtt 4-11 volt eredmény. Megnyomta viszont a hajrát és mindent elővéve a repertoárból feljött 10-11-re kilenc másodperccel a vége előtt, de már nem tudott egyenlíteni és ezzel búcsúzni kényszerült.

Legjobb 32 közé jutásért:

Gueli Sophie – Paula Gratzl: 1-2

Szombaton zárul számunkra a világbajnokság, amikor Márton Luana lép pástra, aki a legjobb 32 közé kerülésért a dél-koreai Hanna Lee-vel mérkőzik majd.

A magyarok programja:

Augusztus 6., szombat: Márton Luana (59 kg)

Luana első mérkőzését ITT lehet majd élőben nézni magyar idő szerint reggel 8 órától.