A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 2022/2023-as tanévének nyitóünnepségének keretében több kitüntetést is átadott az intézmény vezetősége, a taekwondósok közül Patakfalvy Miklós mellett az Európai Egyetemi Játékokon bronzérmet nyerő Szűcs Krisztiánnak is.

Az ünnepség nyitányaként az egyetem ünnepi Szenátusi ülésének elnöksége vonult be a terembe: dr. habil. Sterbenz Tamás, a TF rektora, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos kuratóriumi elnök, prof dr. Csépe Valéria, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke, Schmidt Gábor sportigazgatásért és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, Honvédelmi Minisztérium, dr. Ökrös Csaba újonnan megválasztott általános rektorhelyettes, dr. habil. Cserny Ákos frissen kinevezett oktatási rektorhelyettes és dr. Lacza Zsombor tudományos és innovációs rektorhelyettes. Elsőként Sterbenz Tamás köszöntötte az egybegyűlteket, beleértve a tanévnyitó díszvendégeit – többek között Béres Alexandrát, a TF nagykövetét és Fábián Lászlót, olimpiai bajnok öttusázót, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkárát, hivatalosan is megnyitva ezzel a 2022/2023-as tanévet. Felszólalásában kiemelte, hogy a TF csaknem százéves történetében még soha nem vettek fel annyi hallgatót, mint most. Megemlítette, hogy óriási volt túljelentkezés, és a hallgatók igazi versenyt vívtak egymással a helyekért.

Az ünnepi esemény az egyetemi kitüntetések és díjak átadásával folytatódott. A TF-en folytatott több mint három évtizedes, magas szintű sportszakmai oktató tevékenysége elismeréseként mesteroktatói oklevelet kapott Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség tiszteletbeli elnöke, az ETU elnökségi tagja, 8. danos nagymester, egyben a MOB sportszakmai bizottságának tagja, valamint és Zsoldos András, a Budapest Honvéd kosárlabda-akadémiájának szakmai igazgató-helyettese, a magyar férfi kosárlabda-válogatott korábbi játékosa és szövetségi kapitánya.

A méltatásokat követően Sterbenz Tamás rektor elismerő oklevelet nyújtott át a júliusi lódzi Európai Egyetemi Játékokon kiemelkedő eredményt elért TF-hallgatóknak, Ollé Mónika úszónak, Rohonczi Jenő kick-boxosnak, Terbe Julianna és Terbe Zsuzsanna sakkozónak, Bozók Szabolcs, Fésű Lajos és Szűcs Krisztián taekwondósnak, Gombás Bálint cselgáncsozónak, valamint az Ollé Mónika, Molnár Laura, Fecske Laura, Berta Barbara összetételű 4×100-as női vegyesváltónak.

Sterbenz Tamás rektor és Szűcs Krisztián