Két magyar lépett pástra a manchesteri, G6-os besorolású Grand Prix verseny pénteki napján. A Salim testvéreket ugyanaz a versenyző búcsúztatta.

Ugyanabban a súlycsoportban indult Salim Omar Gergely és Salim Sharif Gergely. Az 58 kg-osok mezőnyében ráadásul egy ágra kerültek, de a családi meccs nem jött össze. Sharif a nyolcad-, Omar a negyeddöntőben búcsúzott.

Nyolcaddöntő:

Salim Omar Gergely – Gorkem Polat : 2-1

A török Polat nyerte az igen fordulatos első menetet. A másodikban Omar a végén elkapva a ritmust egalizált a nyert menetek számát tekintve. A mindent eldöntő etapban pedig egy ponttal jobb volt a töröknél és 2-1-gyel ment tovább.

Negyeddöntő:

Salim Omar Gergely – Mohamed Khalil Jendoubi: 0-2

A Sharifot búcsúztató (lásd lejjebb) tunéziai 4-0-ra elhúzott és ugyan volt még 4-3 az állás a későbbiekben, a különbség innen csak nőtt és Jendoubié lett az első két perc. A másodikban Omaré volt az első pont, de az afrikai fordított és egy szorosabb menetben (sokáig 6-3 volt az állás) nyerni tudott és búcsúztatta második magyar ellenfelét is. Omar ezzel ötödik lett.

Legjobb 16 közé jutásért:

Salim Sharif Gergely – Melvy Alvarez: 2-0

Salim Sharif Gergely sikerrel vette az első akadályt a Grand Prix-n. Az amerikai Melvy Alvarez ellen egy igen taktikus első menetben el tudott húzni, de Alvarez visszajött 5-5-re. Azonban a menet így is a magyar fiúé lett. A második sokkal simább volt. Sharif esélyt sem adott ellenfelének és 12-0-ra nyerte a második két percet. Ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Nyolcaddöntő:

Salim Sharif Gergely – Mohamed Khalil Jendoubi: 0-2

Salim Sharif Gergely a nyolcaddöntőben a tunéziai Jendoubival mérkőzött. Az afrikaié lett az első két perc 12-5-re és a másodikban nem tudott rajta fogást találni Sharif, így két nyert menettel Jendoubi került a legjobb 8 közé.

A magyarok további programja:

Október 22., szombat:

Józsa Levente (68 kg)