A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont 2021 után újra az Országos Bajnokság és Koreai Nagykövet Kupának. 

A szombati versenyt a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke, dr. Márton Zsolt Krisztián nyitotta meg. Beszédében gratulált az egy héttel ezelőtt világbajnokságot nyerő Salim Omar Gergelynek, kiemelve, a siker mekkora pozitív hatással bír a honi taekwondo társadalomra már most.

Az ob a látványos és a kisebb korosztály nagy kedvencével, a gyorsrúgó versennyel indult, ahol adott idő alatt minél többször kellett a protektort eltalálni.

A formagyakorlatosok és a küzdelemben indulók minden korosztályban és kategóriában megmérettek idén is, így a gyermekektől egészen a veteránokig volt lehetősége mindenkinek versenyezni, sőt, most először az autizmussal élők is bekapcsolódtak a versenysorozatba.

Küzdelemben az A kategóriában Tájfun, Honvéd, Fanatics, míg a B-ben Tájfun, Fanatics, Honvéd volt a klubok sorrendje. A két kategóriát összesítve a Tájfun bizonyult a legeredményesebbnek, megelőzve a Fanaticsot és a Honvédot. Ezzel övék lett a Koreai Nagykövet Kupa.

A formagyakorlatosoknál a Honvéd 12 arany-, 5 ezüst- és egy bronzéremmel szerezte a legtöbb pontot, megelőzve a második helyen záró Mogyoródi KSK-t és a harmadik Sárga-Tengert.

Poomsae eredmények