Tavaly még a 29, idén már a 33 kg-osok között bizonyult verhetetlennek a kadetek kontinenstornáján a világbajnok Salim Omar Gergely húga, Salim Kamilah.

A péntektől hétfőig tartó Eb-n egyetlen magyarként Salim Kamilah vasárnap lépett pástra. Pembroke városában ő volt a legjobb a 33 kg-osok mezőnyében, így 2021 után ismét a kadet korosztály Európa-bajnokának mondhatja magát.

Nyolcaddöntő

Salim Kamilah – Doron Grosberg: 2-0

Kamilah kétséget sem hagyott afelől, hogy kié lesz az első másfél perc. Szinte azonnal 2-0-ás előnyre tett szert, majd bő egy perc alatt pontkülönbséges győzelmet aratott az első menetben (16-1). A tavaly 29 kg-osok között Eb-elsőséget ünneplő Kamilah a másodikat ugyanúgy kezdte, mint az elsőt, igaz, 2-0 után talált az izraeli lány is. Így sem forgott veszélyben a továbbjutás, 8-2 lett pillanatok alatt az állás, majd egy látványos fejtalálatot követően számolni is kellett Grosbergre. A második etap sem ment végig, ugyanis 16-2-nél, 50 másodperccel a vége előtt ismét kialakult a pontkülönbséges magyar részsiker.

Negyeddöntő:

Salim Kamilah – Paraskevi Kalogirou: 2-0

Görög testtalálattal indult a negyeddöntő (0-2), de Kamilah azonnal egy “fejessel” fordított, majd az első menetet bő fél perc alatt lerendezte, 14-2-es állásnál pontkülönbséggel abszolválta az első felvonást. Jóval taktikusabb összecsapást hozott a második etap eleje. Egy intéssel, majd egy fejtalálattal a görög elhúzott (0-4). Ekkor jött az első magyar pont, majd a menet felére a fordítás is összejött (6-5). Innen már uralta a találkozót Kamilah és látványos akciókkal alaposan meglógott és végül ezt a menetet is idő előtt letudta, köszönhetően igen aktív és támadó fellépésének (25-12)

Elődöntő:

Salim Kamilah – Petra Uglesic: 2-0

Hatalmas taktikai csatát hozott az elődöntő, ahol intéspontok mellett egy ütéspont került fel a táblára egy perc elteltével (2-2). Két hárompontos akcióval gyorsan 5-5-re módosult az állás, a hajrához érve pedig két testtalálatnyival (11-7) elhúzott Kamilah. A horvát rohamokat pedig állta a végén és 14-7-re hozta az első menetet. A második etap jól indult számunkra, tizenöt mésodperc elteltével már 6-0 állt az eredményjelzőn. Kamilah hatékony támadásai mellett jól is védekezett, a menet felénél 8-0-ra vezetett. Fél perc volt hátra, mikor a 13-0-s eredmény a pontkülönbséges magyar győzelmet jelentette a menetben, a mérkőzést pedig így 2-0-ra hozta Kamilah.

Döntő:

Salim Kamilah – Feryel Kandoussi: 2-0

Kamilah azonnal egy fejtalálattal rajtolt, majd mindketten olyan támadásokat indítottak, amit követni is nehéz volt szabad szemmel, de ők maguk sem tudták levédekezni és pillanatok alatt 9-3, majd 12-7 lett az állás. Innen viszont Kamilah “maradt csak talpon” és feltartóztathatatlan volt. A menet felénél pedig ki is alakult a pontkülönbséges győzelem, 21-7-tel ért véget az első felvonás. A második még rövidebb volt, de ezt nem bánjuk. 3-2 után Kamilah állva hagyta a franciát és egy perc volt hátra már csak a meccsből, mikor 13-3-ra vezetett. Pár pillanattal később bevitte az aranyat jelentő találatot, 16-4-gyel ért véget a második menet és ezzel 2022-ben ismét Európa-bajnok lett Salim Kamilah.