Szombaton befejeződött az olimpiai súlycsoportosok Európa-bajnoksága Dublinban, egyúttal elkezdődött az ifjúsági ötkarikás játékokon szereplő súlyok kontinenstornája. Füredi Rebeka 9., Bailey Kelen 5. helyen zárt.

A felnőttek olimpiai súlycsoportos Eb-je a mieink számára Füredi Rebeka (67 kg) szombati szereplésével zárult, aki erőnyerőként a nyolcaddöntőben kezdte meg szereplését. Ellenfele, a korábban görög riválist búcsúztató, orosz Baklanova elhúzott négy ponttal az első menetben, de Rebeka egalizálni tudott a folytatásban, sőt, még a menet vége előtt átvette a vezetést (7-6). A második periódusban gyorsan visszavette a fórt Baklanova, de Rebeka végig “látótávolságon” belül maradt. Ez maradt a forgatókönyv a harmadik menetre is, ami így az orosz 26-20-as sikerét jelentette. Rebeka így Kopcsik Laurához hasonlóan kilencedikként zárta az Eb-t. Ezzel befejeződött számunkra a felnőttek olimpiai súlcsoportos Eb-je, innentől az ifjúsági olimpiai súlyokban szereplőkért szoríthattunk.

Szombaton Bailey Kelen (+73 kg) lépett pástra. A negyeddöntőben a spanyol Perez volt az ellenfele. Jól is kezdett, 5-0-ra ellépett a magyar fiú az első menetben. A hispán viszont utolérte és a harmadik felvonásra már kétpontos Perez előnnyel készülhettek a felek. Ott növelni tudta előnyét a spanyol, majd 23-14-es állásnál egy forduló rúgást követően a bíró véget vetett a mérkőzésnek. Kelen az ötödik helyen zárta a kontinenstornát.

A további magyar menetrend:

December 1.: Józsa Levente (junior, 63 kg), Molnár Bendegúz, Tóth Dáriusz (mindkettő junior, 48 kg)