Egy arany- és egy bronzérem után egy ötödik helyet is elért a magyar válogatott. Füredi Rebeka szombaton a negyeddöntőig jutott a szófiai Európa-bajnokságon.

Ugyan a kontinenstorna vasárnap fejeződik be, a mieink szombaton voltak utoljára érdekeltek Füredi Rebeka (67 kg) és Patakfalvy Csenge (62 kg) révén.

Füredi Rebeka ötödik az Eb-n

Füredi Rebeka a nyolcaddöntőben az ukrán Tetereviatnykovát kapta ellenfelül. Hosszas tapogatózás után egy testütéssel szerezte meg a vezetést a magyar lány, amit az első szünetig meg is őrzött. Ugyanezt a módszert alkalmazta a második menetben is, amivel 3-0-ra vezetett. Az ukrán egyszer talált, amivel feljött 3-2-re az utolsó menet előtt. Egy intésponttal növelte Rebeka 4-2-re az előnyét, fél perccel a vége előtt pedig már 5-2 volt az állás, amit meg is tudott őrizni és bejutott a legjobb nyolc közé.

Rebeka a negyeddöntőben a horvát Matea Jeliccsel találkozott. Egy perc alatt déli szomszédunk versenyzője 6-0-s előnyre tett szert és az első szünet idején 13-1-re vezetett. A második menet kiegyenlítettebb volt, de így is 17-4-gyel várták az utolsó két percet. 26-6-nál, az utolsó menet vége előtt befejeződött a mérkőzés, Jelic pontkülönbséggel nyerte a mérkőzést és jutott a legjobb négy közé, Rebeka így ötödikként zárt.

 

Patakfalvy Csenge a nyolcaddöntőig jutott

Patakfalvy Csenge Loredana Porcescuval mérkőzött a legjobb 16 közé kerülésért. A moldáv lány 3-0-s rajtját követően Csenge minimalizálta a hátrányát az első két perc végére, majd a második menetben fordítani is tudott. Az utolsó etapnak már 12-7-es magyar vezetéssel vágtak neki a felek. Csenge sokáig tartotta az 5-6 pontos fórját, amiből kettőt meg is tartott a legvégéig és 18-16-os sikerrel jutott a legjobb 16 közé.

Ott a bosnyák Marija Stetic kezdett jobban, hamar megnyugtató előnyt szorgoskodott össze és 9-1-re vezetett az első két percet követően. A második menet is a bosnyák lányé volt, 14-1-re növelte előnyét. A záró két perc elején Csenge zárkózni tudott, de Stetic sem állt le és végül 20-4-es sikerrel búcsúztatta a magyar lányt.

A magyar csapat csütörtökön Salim Omar révén arany-, pénteken Patakfalvy Lucának köszönhetően bronzérmet nyert.