A római Grand Prix nyitónapján rögtön négyen is érdekeltek voltak az öt magyar indulóból, akik közül a Salim testvérek jutottak a legtovább. Szombaton Füredi Rebeka lép pástra.

A brazil Paulo Melo jutott ellenfélül Salim Sharif Gergelynek (58 kg) a GP első mérkőzésén, aki ellen hamar három-, majd pillanatok alatt hat-, sőt tízpontos előnyt (11-1) szorgoskodott össze a magyar fiú és magabiztosan hozta az első menetet 13-1-re (1-0). A második két perc is jól indult, 2-0-val indított Sharif, majd fél perc alatt négypontosra duzzasztotta az előnyét. A dél-amerikai ekkor még feljött 4-3-ra és az utolsó percben mindent megpróbált, hogy ne a második felvonás legyen a mérkőzés vége. Az új szabályok értelmében ugyanis, aki több menetet nyer, azé a meccs, így aki az első kettőt behúzza, annak már nincs szüksége harmadikra. Sharif 7-3-as vezetésénél úgy tűnt, hátra dőlhetünk, de a brazil fordított (7-8), az utolsó másodpercekben pedig Sharifnek kellett döntetlenre menteni a menetet (8-8), így jöhetett a mindent eldöntő harmadik felvonás. Egy intéssel Sharif szerzett vezetést, de hamar hátrányba került, Melo pedig vérszemet kapott, hogy meccsben tudott maradni, és 1-3-ra módosította az állást. Sharif pár másodperc alatt egyenlített, majd látványos akciókkal átvette a vezetést, és az utolsó fél percre 14-9-es előnnyel mehetett a magyar fiú. Mindent egy lapra feltéve rohamozott a brazil, ami intéspontokban is sokat hozott Sharif konyhájára és mivel begyűjtötte a négy intést egy meneten belül, ezzel el is veszítette a harmadik etapot, ami Sharif győzelmét eredményezte (2-0).

A délutáni program első magyar érdekeltségű mérkőzésén a nyolcaddöntőben Salim Sharif Gergely az amerikai David Kimmel találkozott. A tengerentúli versenyző szerzett vezetést és nagyjából egy perc telt el, mikor 0-7-nél véget ért az első felvonás, mivel Sharifnek összegyűlt a menet végét jelentő négy intése. A másodikat Sharif már jobban kezdte (2-0 és 3-2 is volt az állás), de Kim itt is gyorsan maga javára fordította az állást. Egy perc volt hátra, mikor magyar előnyt mutatott az eredményjelző (8-7). Ez jól is alakulhatott volna, hiszen 12-9-re is vezetett Sharif, de megint összegyűlt a négy intése, amivel a menetet és egyúttal a mérkőzést Kim nyerte és jutott a negyeddöntőbe.

Legjobb 16 közé kerülésért:

Salim Sharif Gergely – Paulo Melo: 2-0

Nyolcaddöntő:

Salim Sharif Gergely – David Kim: 0-2

Salim Omar Gergely (58 kg) mutatkozott be időrendben utolsóként a Grand Prix-n a magyarok közül. A friss Európa-bajnok a horvát Josip Teskerával hamar tudatta győzelmi szándékát, fél perc után 8-2-re vezetett, viszont kétszer megintették. Ez sem akadályozta meg azonban, hogy az első menetet idő előtt befejezze, miután az új szabályok értelmében elérte a tizenkét pontos különbséget, ami a menet megnyeréséhez elegendő (1-0). A második két perc is jól indult, igaz, fél perc után most “csak” 5-1 volt a magyar fiú javára. Omar ezt a felvonást is szerette volna minél hamarabb letudni, egy percet követően 8-2-re ment. A horvát nem tudott újítani, és három intéspontot ugyan beírtak Omarnak, így is 13-3-ra hozta a második etapot és két nyert menettel már a nyolcaddöntőben találta magát.

Salim Omar Gergely a nyolcaddöntőben a dél-koreai Bae Jun-seo ellen egy intésponttal szerzett vezetést, az ázsiai egy testrúgással fordított, mikor fél perc telt el a találkozóból. Egy perc pergett le az órán, mikor már 1-9 állt az eredményjelzőn, és ugyan Omar nagyot hajrázott, de 13-17-re elbukta az első felvonást (0-1). Omar a második két percet is jól kezdte (2-0), de tizenöt másodpercet követően már 2-2 volt az állás, majd ismét Bae talált, ráadásul egy intés után már 2-5 volt. Ezt a menetet Omar már nem bukhatta el, ha tovább akart jutni és gyorsan minimalizálta is a hátrányt (kétszer is, 4-5 és 6-7 is volt). A magyar fiú az utolsó percben robbantott és 6-8-ról hirtelen máris nyerő pozícióban (10-8) találta magát. Sőt, az utolsó fél percnek 12-9-ről vágtak neki, de Omarnak ekkor már három intése volt. 16-11 volt az állás, amikor már csak nyolc másodperc volt hátra. Ha nem látjuk, nem hisszük el, hogy ennyi idő alatt a koreai megfordította a meccset és négy másodperccel a vége előtt már ő állt jobban (16-18). Erre már nem volt válasza a friss Európa-bajnoknak, aki így testvéréhez hasonlóan a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Legjobb 16 közé kerülésért:

Salim Omar Gergely – Josip Teskera: 2-0

Nyolcaddöntő:

Salim Omar Gergely – Bae Jun-seo: 0-2

A Grand Prix időrendben első magyar pástra lépője Józsa Levente (68 kg) volt pénteken. Az első perc pontnélkülisége után a jordán Zaid Kareem kétszer talált testre (0-4), amire gyorsan jött a válasz (2-4), de a négypontos különbség is ugyanilyen gyorsan visszaállt, sőt, nőtt is, amivel az első menetet Kareem behúzta (0-1). Az új szabályok értelmében a három menetből többet nyerő versenyző a mérkőzések győztese, így Leventének a második menetben rá kellett kapcsolnia. A jordán fiú két ütéssel talált az elején, de Levi egyenlített (2-2). Azonban a hajrá ismét Kareemé volt, aki a második két percet is behúzva 2-0-ra nyerte a mérkőzést és jutott a nyolcaddöntőbe.

Legjobb 16 közé kerülésért:

Józsa Levente – Zaid Kareem: 0-2

Patakfalvy Luca (57 kg) a nyolcaddöntőbe kerülésért az üzbég Charos Kayumovával meccselt és eredményesen indította a találkozót, egy testtalálattal ő került előnybe (2-0). Egy intéssel zárkózott az ázsiai lány, majd 4-4-nél érte utol Lucát. Az utolsó percre fordulva fordított is Kayumova (4-8), sőt egy fejtalálattal úgy el tudott lépni, hogy a magyar lány már nem tudott egalizálni (7-12), ezzel az első menet az üzbégé lett. Adott volt tehát a feladat, meg kellett nyerni vagy legalább döntetlenre hozni a második etapot. Ez a két perc is jól indult, ismét 2-0-val rajtolt Luca. A záró egy percre 3-3-as döntetlennel fordultak rá a felek. Kayumova hiába volt jóval passzívabb, ő szerzett vezetést egy testütéssel (3-4), de húsz másodperccel a vége előtt jött az egyenlítés. Egy intéssel Luca szerzett előnyt (5-4), de az utolsó pillanatokban az üzbég lába eltalálta a magyar lányt testen, amivel fordított (5-6) és a második menetet is nyerve, 2-0-val ő jutott a legjobb 16 közé.

Legjobb 16 közé kerülésért:

Patakfalvy Luca – Charos Kayumova: 0-2

A magyarok programja:

Szombat:

Füredi Rebeka (67 kg)

A legjobb 16 közé jutásért Füredi Rebeka a spanyol Cecilia Castro Burgosszal mérkőzik.

Sorsolás – második nap