Elrajtolt csütörtök reggel a kadet korosztály világbajnoksága Szófiában. A nyitónapon a korábban a gyermek, majd kadet korosztályban is Európa-bajnoki címet nyerő Salim Kamilah-nak szoríthattunk.

A nyitónapon Salim Kamilah révén voltunk érdekeltek, aki a bosnyák Kujacic ellen lépett először pástra. Az első pontok bosnyák oldalon születtek, de pár pillanat kellett csak, hogy Kamilah fordítson és 15-3-ra behúzza az első menetet. A második másfél percben sem forgott veszélyben a magyar lány továbbjutása, még számolni is kellett Kujacicra. Mivel a tizenkét pontos különbség is összejött, ami után véget vetnek egy menetnek idő előtt, így Kamilah második menetét is nyerve, 2-0-val jutott a nyolcaddöntőbe.

A kazah Serikbayeva sem nehezítette meg a magyar lány dolgát a negyeddöntőbe kerülésért rendezett mérkőzésen. Az első menet bő egy percig tartott, mikor kialakult a 12 pontos differencia, amivel Kamilah megnyerte az első menetet. A második másfél perc sem ment végig, olyannyira, hogy ott ötven másodperc is elegendő volt a pontkülönbséges sikerhez, így a második meccset is 2-0-ra nyerte Salim Kamilah.

A négy közé jutásért rendezett meccsen is alaposan bekezdett Kamilah és sokáig úgy tűnt, az első menetet ismét pontkülönbséggel hozza, de a thaiföldi Zaelee felzárkózott, ám így is 14-10-es magyar sikerrel zárult az első másfél perc. A második etapot egy látványos fejrúgással indította Kamilah, majd 8-0-ra ellépett bő tíz másodperc alatt. Az ázsiai megint visszajött tízpontos hátrányból, sőt, egyenlíteni is tudott, ráadásul a közvetítésből nem kivehetően ugyan, de  végül a tahi lányé lett a második felvonás, bár az eredményjelző 17-17-et mutatott. 1-1-ről jöhetett így a döntő etap, ahol megint Kamilah rajtolt jobban (5-0), de a menet felénél 10-10-re álltak. Zaelee az egész meccsen most vezetett a legnagyobb különbséggel, de már nem tudjuk meg, lett volna-e visszaút 10-16-ról bő fél perccel a vége előtt, ugyanis összegyűlt a magyar lány 4 intése, ami után a menetet az új szabályok szerint az ellenfélnek adják. Ezzel pedig 2-1-re Zaelee bizonyult jobbnak és jutott az elődöntőbe.

Legjobb 16 közé jutásért:

Salim Kamilah – Laura Kujacic: 2-0

Nyolcaddöntő:

Salim Kamilah – Aiym Serikbayeva: 2-0

Negyeddöntő:

Salim Kamilah – Arisa Zaelee: 1-2

A magyarok programja:

Kadet vb:

Július 30., szombat: Fehér Szidónia (55 kg)

Jövő héten a juniorok veszik át a stafétát, szintén Szófiában rendezik a korosztály világbajnokságát.

Junior vb:

Augusztus 3., szerda: Csáki Hanna (46 kg)

Augusztus 4., csütörtök: Pechál Levente (55 kg)

Augusztus 5., péntek: Gueli Sophie (55 kg), Klajkó Dávid (63 kg)

Augusztus 6., szombat: Márton Luana (59 kg), Márton Viviana (63 kg – sérülése miatt indulás kérdéses)